Δραγασάκης: Στόχος μας 80% παράλληλο πρόγραμμα, και 20% μνημόνιο

Ογδόντα τοις εκατό παράλληλο πρόγραμμα, και 20% μνημόνιο. είναι ο στόχος που έχει θέσει η κυβέρνηση για το 2016 υποστήριξε σήμερα Πέμπτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στον απόηχο της έντονης δυσαρέσκειας των δανειστών για το επίμαχο ν/σ.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό στο Κόκκινο, ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο για την επαναλειτουργία κλειστών επιχειρήσεων, όπως η Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία, ενώ την άνοιξη σχεδιάζεται να παρουσιάσει ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη,

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πρόσθεσε ότι εντός του Δεκεμβρίου θα θεσπιστεί ρύθμιση για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας, ενώ προανήγγειλε την εγκαθίδρυση ενός συστήματος αντίστοιχου της Διαύγειας για τις τράπεζες ώστε να μπορούν όλοι να βλέπουν αν μια τράπεζα δίνει δάνεια, σε ποιον τα δίνει και αν το κάνει επιλεκτικά.

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι συνέρχεται το EuroWorking Group με την συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη με στόχο της έγκριση της εκταμίευσης της υποδόσης του 1 δισεκ, ευρώ.

Το EWG συνέρχεται στον απόηχο της δυσφορίας πηγών κοντά στους θεσμούς για το νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης που θεωρείται ότι δεν είναι επαρκώς κοστολογημένο, με τους δανειστές να ζητούν ισοδύναμα μέτρα.

Εξάλλου, τα αναπτυξιακά ζητήματα θα βρεθούν στην ατζέντα του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) που συνεδριάζει στις 5 το απόγευμα υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Στο ΚΥΣΟΙΠ πρόκειται να συζητηθεί ο νέος αναπτυξιακός νόμος, η Αναπτυξιακή Τράπεζα, το Αναπτυξιακό Συμβούλιο και τα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Πηγή: skai.gr