Μεϊμαράκης: Με δεύτερη φορά αριστερά, πρώτη φορά το σπίτι στο σφυρί

«Με δεύτερη φορά αριστερά πρώτη φορά το σπίτι στο σφυρί» δήλωσε σκωπτικά από το βήμα της Βουλής ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ως την πρώτη ελληνική κυβέρνηση που προχωρά σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο στη Βουλή για «νεοφιλελεύθερο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος από το ‘όχι’ σε όλα, κατέληξε στο ‘ναι’ σε όλα». «Έρχεται ο πιο βαρύς χειμώνας της νεοφιλελεύθερης αριστεράς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτή είναι νεοφιλελεύθερη αριστερά που πετσόκοψε συντάξεις κάνοντας τες φιλοδώρημα, αύξησε το ΦΠΑ, μείωσε το επίδομα στο πετρέλαιο και στους δικαιούχους, ακύρωσε τις 100 δόσεις» σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Με το νόμο που θα ψηφιστεί μια τετραμελής οικογένεια με συνολικό εισόδημα πάνω από 1020 ευρώ το μήνα χάνει το σπίτι της... Χιλιάδες πολίτες κινδυνεύουν για πρώτη φορά να χάσουν τα σπίτια τους.» προειδοποίησε.


Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ ότι και σε διαδικαστικό επίπεδο αθέτησε τις υποσχέσεις της, όταν και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε ότι δεν θα φέρει με τη διαδικασία κατεπείγοντος νομοσχέδια τηρώντας τη δημοκρατική λειτουργία της Βουλής. «Σήμερα επιλέγουν να μην υπάρχει χρόνιος για ουσιαστική συζήτηση για να μη μάθει η κοινωνία τι θέλουν να κάνουν ... Συνέπεια τους η ασυνέπεια» δήλωσε.

«Εσείς δεν λέγατε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη; εσείς δεν ήσασταν εναντίον κατά των κόκκινων δανείων; Ήταν ψέμα για την υφαρπαγή της ψήφου των πολιτών» παρατήρησε ακόμη. 

Πηγή: skai.gr