Ζωή: Με πληγώνει που ο Τσίπρας εντάχθηκε στους πρωθυπουργούς των μνημονίων

Πρωτοφανές «κατηγορώ» κατά του πρωθυπουργού, ο οποίος μαζί με τους περισσότερους υπουργούς είχε στο μεταξύ αποχωρήσει από την αίθουσα, εξαπέλυσε η πρόεδρος της Βουλής, χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα «πρωθυπουργό του μνημονίου».

«Με πληγώνει η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να ενταχθεί στους πρωθυπουργούς των μνημονίων, να μην ανέχεται να τον υπερασπίζεται η πρόεδρος που επέλεξε αλλά οι εκπρόσωποι της μνημονιακής διαπλοκής και του παλιού διεφθαρμένου κατεστημένου και να πετά στα σκυλιά τους συντρόφους του» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Δεν θα υπερασπιστώ άλλον τον πρωθυπουργό», πρόσθεσε δε. 

Παράλληλα, παρέπεμψε σε προηγούμενες εισηγήσεις και ομιλίες της για την αντισυνταγματικότητα των μνημονίων. «Είμαστε όχι αυτά που λέμε αλλά αυτά που πράττουμε» ανέφερε με νόημα η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Ο πρωθυπουργός είχε πει ότι θα πρωτοτυπήσει ότι θα παραμείνει πιστός στις προεκλογικές του δεσμεύσεις... Δεν πρωτοτυπούμε αν μείνουμε ασυνεπείς μετεκλογικά σε όσα λέγαμε προεκλογικά» είπε ακόμη. 

Η πρόεδρος της Βουλής παρατήρησε επίσης «πως δεν αρκεί να λέτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχές όργανα και διαδικασίες όταν χωρίς απόφαση κανενός οργάνου εμφανίζονται βουλευτές εισηγητές και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος και τοποθετούνται με τρόπο αντίθετο από τις συλλογικά διαμορφωμένες θέσεις μας».

Πηγή: skai.gr