Δριμύτατη επίθεση ΝΔ και Ποταμιού στον Τσίπρα, εκλογές ζητά το ΠΑΣΟΚ

Δριμύτατη επίθεση στην απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να καλέσει δημοψήφισμα για την πρόταση των πιστωτών εξαπολύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενόψει της έκτακτης συνεδρίασης της Ολομέλειας στις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου.

«Η ευρωπαϊκή ταυτότητα είναι κατάκτηση της Ελλάδας. Και η Νέα Δημοκρατία προφανώς τάσσεται με το μέτωπο της Δημοκρατίας και της Ευρώπης. Όχι υπέρ εκείνης ή της άλλης συμφωνίας. Αλλά υπέρ της Ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας. Γιατί κάθε άλλη θέση θα ήταν ολέθρια, κοινωνικά και εθνικά για την Πατρίδα μας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Κατηγόρησε προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι «έφερε τη χώρα σε απόλυτο αδιέξοδο», ενώ τονίζει ότι ο κ. Τσίπρας «οδηγεί σε δημοψήφισμα με ερώτημα ουσιαστικά Ναι ή Όχι στην Ευρώπη. Και προτείνει ρήξη με όλους τους εταίρους και έξοδο από το ευρώ».

«Μοιραίος, αδύναμος και ανεύθυνος, απομονώνει τη χώρα από την Ευρώπη, διχάζει τον Ελληνικό λαό και ρίχνει στις πλάτες του τις ευθύνες που δεν μπορεί να αναλάβει ο ίδιος», προσθέτει ο πρώην πρωθυπουργός.

Το άτυπο πολιτικό συμβούλιο του κόμματος συνεδριάζει στις 10:30 το πρωί, πριν την έναρξη της συνεδρίασης στη Βουλή, που αρχίζει στις 12:00.

Σημειώνεται πως σειρά βουλευτών της ΝΔ έχουν ζητήσει εκλογές σε αναρτήσεις τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Λόμπι της δραχμής η δικομματική, καταγγέλλει Το Ποτάμι

«Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος αποφάσισαν. Να ηγηθούν του λόμπι της δραχμής. Να βγάλουν τη χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Να ρίξουν την πατρίδα στον γκρεμό», αναφέρει από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, αποσαφηνίζοντας ότι η παράταξη θα αγωνιστεί ώστε η Ελλάδα να είναι «δυνατή, όρθια στην καρδιά της Ευρώπης».

«Πέντε μήνες τώρα βόλευαν τα δικά τους παιδιά και αποδείχθηκαν ανίκανοι να κάνουν μια αξιοπρεπή συμφωνία ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης. Να ξέρουν ότι οι Έλληνες δεν θα παραδώσουν τις ζωές τους και το μέλλον των παιδιών τους σε τυχοδιώκτες που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διάσωση των προνομίων τους και η νομή της εξουσίας», συμπληρώνει, ο κ. Θεοδωράκης.

Για «τυχοδιωκτική και απαράδεκτη» κίνηση που αποτελεί προσπάθεια της κυβέρνησης να αποφύγει τις ευθύνες της και να τις «πετάξει» στον ελληνικό λαό έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος του κόμματος, Δημήτρης Τσιόδρας.

Η ΚΟ του Ποταμιού θα συνεδριάσει στις 11:00.

Εκλογές ζητά το ΠΑΣΟΚ

Παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές ζητά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

«Η κυβέρνηση απέτυχε και οδηγεί την χώρα σε μεγάλη εθνική περιπέτεια. Μετακυλήει τις δικές της ευθύνες για το αδιέξοδο της διαπραγμάτευσης στον Ελληνικό Λαό. Επιχειρεί να εγκλωβίσει τους πολίτες σε ένα πλαστό και διχαστικό δίλημμα με τυχοδιωκτισμό και ανυπολόγιστο κόστος για την χώρα», τονίζει κ. Γεννηματά.

Πρόκειται για μια «απολύτως τυχοδιωκτική ενέργεια», από μια κυβέρνηση που προσπαθεί «να αποφύγει τις ευθύνες της», δήλωσε στο σταθμό μας ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος.

Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα συνεδριάσει υπό την κ. Γεννηματά στις 9:30 το πρωί, στη Βουλή.

Σκύλλα η κυβέρνηση, Χάρυβδη οι δανειστές, τονίζει το ΚΚΕ

Ο λαός καλείται να επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, μιλώντας στο MEGA, καταδικάζοντας τον εκβιασμό, όπως είπε, κυβέρνησης και δανειστών.
Πηγή: skai.gr