Κλείσιμο

Βίτσας: Η κυβέρνηση δεν έχει εκδηλώσει διάθεση για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής

«Η κυβέρνηση δεν έχει εκδηλώσει διάθεση για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας.

«Εμείς έχουμε καταθέσει προτάσεις μας και έχουμε κάνει συμβιβασμούς και υποχωρήσεις, αυτό είναι το βασικό πλαίσιο εκτός λεπτομερειών» διεμήνυσε.

Σύμφωνα με τον κ. Βίτσα η κυβέρνηση επιδιώκει λύση μεν λύση με δημοσιονομικά μέτρα, αλλά «και δυνατότητα του λαού να αποφασίζει τα του οίκου του και ανασυγκρότηση του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.» «Δεν θα επιβάλλουμε πόνο στους ανέργους και στους μισθωτούς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητεί την παραίτηση του επικεφαλής της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα αλλά πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να υπερβαίνει τις αρμοδιότητές του.


Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας έκανε λόγο για πολιτικό εξτρεμισμό από πλευράς του πρωθυπουργού επικαλούμενος τη δήλωσή του ότι «θα κατακτήσουμε και θα αλλάξουμε την Ευρώπη».

Από την πλευρά της, η βουλευτής του Ποταμιού Αντιγόνη Λυμπεράκη προειδοποίησε ότι είμαστε πολύ κοντά στο παγόβουνο ρήξη και πρόσκρουση. Όσον αφορά το θέμα που ανέκυψε με τον Γιάννη Στουρνάρα, τόνισε ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες είναι ανεξάρτητοι, ώστε να ενημερώνουν και να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου όταν χρειάζεται. «Έχουμε μπει σε ένα δύσκολο και κακό δρόμο φοβάμαι» τόνισε. «Η λιτότητα θα είναι πολύ βαθύτερη σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ, ένα βαθύ οδυνηρό σκοτάδι...» σημείωσε δε.
Πηγή: skai.gr