Γιούνκερ: Σε διαρκείς επαφές με Τσίπρα και Λαγκάρντ για λύση

Διαμεσολαβητικό ρόλο μεταξύ Αθήνας και ΔΝΤ ανέλαβε ο πρόεδρος της Κομισιόν μετά την αποχώρηση του Ταμείου από τις διαπραγματεύσεις.

Όπως τόνισε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είναι σε διαρκείς επαφές με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο συναντήθηκε την Πέμπτη.

«Πρέπει να βρεθεί μια λύση» είπε ο επικεφαλής της Κομισιόν ερωτηθείς ο για την Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε ότι δεν γνωρίζει κάτι σχετικό με συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων της Ελλάδας και των θεσμών στην Αθήνα. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι 19 εκπρόσωποι των υπουργείων οικονομικών της ευρωζώνης και οι θεσμοί, χτες και σήμερα βρίσκονται στην Μπρατισλάβα για την Ομάδα Εργασίας του Eurogroup.

Ερωτηθείς σχετικά με την αποχώρηση των κλιμακίων του ΔΝΤ από τις Βρυξέλλες, παρέπεμψε σε δήλωση του ίδιου του προέδρου της Επιτροπής.

Ακόμη, ο κ. Σχοινάς επανέλαβε τις δηλώσεις του κ. Γιούνκερ στο γαλλικό ραδιόφωνο πως μια συμφωνία είναι αναγκαία και πως η μπάλα είναι τώρα στο ελληνικό γήπεδο.

«Όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος» δήλωσε στο μεταξύ εκ νέου σήμερα Παρασκευή η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, συμπληρώνοντας ότι «η θέληση πρέπει να έρθει από όλους, για αυτό είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να συνομιλούμε».

Αδιανόητη χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ χαρακτήρισαν μια λύση για την Ελλάδα τόσο το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, όσο και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, επισημαίνοντας ότι το Ταμείο πρέπει να διαδραματίσει ρόλο στη συμφωνία.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr