Μοσκοβισί: Μου αρέσει η ελληνική τραγωδία, αλλά πρέπει να περάσουμε στο happy ending

Μήνυμα πως Ελλάδα και δανειστές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία, αλλά και ότι οι επόμενες ημέρες θα πρέπει να αξιοποιηθούν στο έπακρο, έστειλε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, στον απόηχο της ατελέσφορης συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, το βράδυ της Τετάρτης στις Βρυξέλλες.

«Βρισκόμαστε κοντά στο διάδρομο προσγείωσης για συμφωνία με την Ελλάδα [...] Μου αρέσει η ελληνική τραγωδία, αλλά πρέπει να περάσουμε στο ‘τέλος καλό όλα καλά’ (happy ending)», δήλωσε στον γαλλικό σταθμό RTL ο κ. Μοσκοβισί.

Σημείωσε πως η «πολιτική βούληση» για λύση «είναι κοινή», αλλά από την πλευρά της η Ελλάδα οφείλει να εφαρμόσει ένα «πραγματικό» πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

Τόνισε δε πως «τώρα» και «μέσα στις επόμενες ημέρες» πρέπει να εντατικοποιηθεί η προσπάθεια ώστε να γεφυρωθούν οι διαφορές που εξακολουθούν να υπάρχουν μεταξύ των δυο πλευρών, αναφερόμενος ιδιαίτερα στη διαφωνία που υπάρχει για το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Ο κ. Μοσκοβισί έδωσε ως ημερομηνία-κλειδί το Eurogroup της 18ης Ιουνίου, οπότε και οι εταίροι ευελπιστούν πως θα έχει υπάρξει επαρκής σύγκλιση ώστε να δοθεί και πολιτική έγκριση σε μια συμφωνία.

Συμπλήρωσε πως σταθερή βούληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των εταίρων είναι η παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.
Πηγή: skai.gr