Μέρκελ: Η καλή πρόθεση δεν αρκεί για να βρεθεί λύση για την Ελλάδα

Η καλή πρόθεση από μόνη της δεν είναι αρκετή ώστε να βρεθεί λύση για την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα Πέμπτη στον τηλεοπτικό σταθμό RTL η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, στον απόηχο των επαφών του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Γερούν Ντάισελμπλουμ στις Βρυξέλλες.

Προσέθεσε πως δεν έχει καμία ένδειξη πως το ΔΝΤ θέλει να εγκαταλείψει το ελληνικό πρόγραμμα, όπως εικάζουν ορισμένοι αναλυτές, καθότι χωρίς «κούρεμα» το ελληνικό χρέος δεν θεωρείται βιώσιμο με βάση τα αυστηρά κριτήρια του Ταμείου.

Μιλώντας επίσης στο αμερικανικό δίκτυο CNN, η κ. Μέρκελ τόνισε πως χρειάζονται «μεγάλες προσπάθειες» τόσο από την πλευρά της Αθήνας όσο και από την πλευρά των δανειστών ώστε να βρεθεί λύση στο γόρδιο δεσμό της διαπραγμάτευσης.

Τόνισε ωστόσο πως η χώρα μας θα πρέπει να παραδειγματιστεί από άλλες χώρες της ευρωζώνης που εφάρμοσαν επιτυχώς προγράμματα προσαρμογής, αναφέροντας συγκεκριμένα ως πρότυπο προς μίμηση την Ιρλανδία.

«Πέρασαν ένα τέτοιο πρόγραμμα και τώρα έχουν την καλύτερη ανάπτυξη στην ευρωζώνη. Αυτό είναι το είδος τροχιάς στο οποίο πρέπει να μπει η Ελλάδα, και για αυτό το λόγο οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες», είπε.

Επισήμανε πάντως πως ο «ξεκάθαρος» στόχος της διαπραγμάτευσης είναι να παραμείνει η Ελλάδα στο κοινό νόμισμα.
Πηγή: skai.gr