Αριστερή Πλατφόρμα: Οι θεσμοί τρέμουν ελληνική χρεοκοπία και Grexit

«Οι θεσμοί τρέμουν ελληνική χρεοκοπία και Grexit» αναφέρει στο βασικό του άρθρο το προσκείμενο στην Αριστερή Πλατφόρμα iskra.gr σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις Αθήνας – πιστωτών. Λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα, η συνιστώσα έστειλε μήνυμα στον πρωθυπουργό «να μην υποκύψει στις προσταγές των δανειστών».

Ειδικότερα, κάνοντας λόγο για εκβιασμούς και έντονες πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση το iskra αναφέρεται και στη δήλωση που φέρεται να έκανε ο αμερικανός ΥΠΟΙΚ Τζακ Λιου στον Αλέξη Τσίπρα για την ανάγκη άμεσης συμφωνίας με τους δανειστές κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους.

«Τόσο το ενδεχόμενο μιας ελληνικής χρεοκοπίας όσο και το ενδεχόμενο της εξόδου της χώρας από το ευρώ φαίνεται πως τρέμουν οι "Θεσμοί", όπως δείχνουν, άλλωστε, ξεκάθαρα και οι παραπάνω δηλώσεις του αμερικανού ΥΠΟΙΚ, διότι οι επιπτώσεις τους θα είναι πολύ μεγαλύτερες για τους ίδιους τους δανειστές» αναφέρεται χαρακτηριστικά το άρθρο.

Στο πλαίσιο αυτό, στελέχη της ριζοσπαστικής Αριστεράς τόνιζαν στην Iskra ότι «όσο περνάει ο χρόνος γίνεται ακόμα πιο επιτακτική και αναγκαία η προετοιμασία της ελληνικής κυβέρνησης ώστε να μην υποκύψει στις προσταγές των δανειστών, να ενημερώσει πλήρως και με σαφήνεια τον ελληνικό λαό, να ενισχύσει το αγωνιστικό του φρόνημα και να προχωρήσει στον κατά το δυνατόν καλύτερο σχεδιασμό όλων των εναλλακτικών λύσεων που διαθέτει η χώρα ώστε να μπορέσει να απαντήσει αποτελεσματικά στους εκβιασμούς της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.»

Τα ίδια στελέχη τόνιζαν ότι ο σύγχρονος κόσμος είναι πολυπολικός και σίγουρα δεν περιορίζεται στο περιβόητο τρίγωνο Βρυξέλλες- Βερολίνο- Φρανκφούρτη.

«Οι ανακατατάξεις διεθνώς δεν αφήνουν, άλλωστε, περιθώρια να αγνοηθούν οι μεγάλες αλλαγές στα πολιτικοοικονομικά κέντρα του πλανήτη, που βυθίζουν όλο και περισσότερο στην υποβάθμιση, την απαξίωση και στο τέλμα την κυριαρχούμενη από τα γερμανικά συμφέροντα Γηραιά Ήπειρο» σημειώνεται.

«Η Κεντρική Επιτροπή θα ζητήσει από την κυβέρνηση η οποία συμφωνία να είναι συμβατή με το πρόγραμμα μας» τόνισε το Σάββατο στο Mega αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, την ώρα που ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης άφηνε μέσω του ΣΚΑΪ αιχμές κατά της κυβέρνησης. Σημειώνεται ότι και ο προσκείμενος στην Αριστερή Πλατφόρμα Στάθης Λεουτσάκος σημείωσε στον σταθμό μας ότι «ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να φέρει τέτοια συμφωνία στη Βουλή.»

Σημειώνεται ότι η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει αυτήν ώρα. Ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώνει για τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων αλλά και το ταξίδι του στη Ρίγα.
Πηγή: skai.gr