«Ο Ντάισελμπλουμ ποτέ δεν μίλησε στον πρωθυπουργό για το ρόλο Βαρουφάκη»

Σε κατηγορηματική διάψευση των δημοσιευμάτων που θέλουν τον Γερούν Ντάισελμπλουμ να ζητά, έμμεσα ή άμεσα, την απομάκρυνση του Γιάνη Βαρουφάκη από την ελληνική ομάδα διαπραγμάτευσης προέβη το Μέγαρο Μαξίμου.

Κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν χαρακτηριστικά πως ο πρόεδρος του Eurogroup ουδέποτε ανέφερε στον πρωθυπουργό το παραμικρό σχετικά με τον ρόλο του κ. Βαρουφάκη, σημειώνοντας μάλιστα πως αν είχε γίνει κάποια προτροπή προς αυτή την κατεύθυνση ο Αλέξης Τσίπρας θα ήταν υποχρεωμένος να του απαντήσει.

Η υπόθεση προέκυψε μετά από δηλώσεις που έκανε ο κ. Ντάισελμπλουμ στην ολλανδική τηλεόραση, όπου αφήνει υπόνοιες αναφορικά με συστάσεις του για την ελληνική στάση στις διαπραγματεύσεις δηλώνοντας ότι πρότεινε στον πρωθυπουργό το διορισμό ενός συντονιστή όλων των θεμάτων που βρίσκονται επί τάπητος, καθώς υπερβαίνουν σε εύρος τις αρμοδιότητες ενός απλώς υπουργού. Δεν αναφέρθηκε πάντως σε κανένα σημείο σε απομάκρυνση του κ. Βαρουφάκη ή κάτι παραπλήσιο.

Σε κάθε περίπτωση, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ξεκάθαρα πως από τη συνέντευξη Ντάισελμπλουμ δεν διαπιστώνουν να προκύπτει τίποτα σχετικά με τον έλληνα ΥΠΟΙΚ.

Οι ίδιοι κύκλοι υπογραμμίζουν πως ο κ. Βαρουφάκης παραμένει στη θέση του ως υπουργός Οικονομικών και υπεύθυνος της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης, έχοντας την αμέριστη στήριξη της κυβέρνησης.

Τέλος, σημειώνουν με νόημα πως είναι εύκολα αντιληπτό πως στοχευμένες επιθέσεις στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών στην πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης εξυπηρετούν συγκεκριμένους στόχους και προθέσεις.
Πηγή: skai.gr