Πανούσης προς αντιδρώντες: Ό,τι συνέβαινε στο ΕΚΠΑ δεν έχει σχέση με το άσυλο

«Αυτό (που συνέβαινε στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ) δεν έχει σχέση με το άσυλο», τόνισε για την κατάληψη ο Γιάννης Πανούσης για τις αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με τελευταία αυτή του Μανώλη Γλέζου, μετά από ευρεία σύσκεψη για το μεταναστευτικό.

«Αν κανείς θεωρεί ότι θα μπορούσε να γίνει διαφορετική διαχείριση είναι άλλο πράγμα» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Ξεκάθαρα ωμή παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου» χαρακτήρισε την επέμβαση στο ΕΚΠΑαπό την αστυνομία ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, καταλογίζοντας ευθύνες για το θέμα στην «πολυπληθή κοινοβουλευτική ομάδα» του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στην κυβέρνηση την ίδια. 

Όπως υποστηρίζει, το θέμα έπρεπε να είχε επιλυθεί από τους ίδιους τους καθηγητές μέσα από «διάλογο». Η δήλωση Γλέζου είναι ενδεικτική της διάστασης αντιλήψεων που επικρατεί στο κυβερνών κόμμα όσον αφορά την αστυνόμευση και τη φύλαξη του δημόσιου χώρου.

«Κάποιοι πιστεύουν ότι ουρλιάζοντας γίνονται αριστεροί» δήλωσε το πρωί ο Γιάννης Πανούσης για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του μετά την επέμβαση στην Πρυτανεία.

O αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη άφησε αιχμές και για την στάση και άλλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Θα προτιμούσαν είπε να βγουν μόνοι αυτοί από την Πρυτανεία μετά την ψήφιση του νόμου και να κάνουν τους ήρωες.

«Άλλο άσυλο άλλο ασυλία» απάντησε ο υπουργός και στην ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε γιατί μιλάμε, για αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία όπου ο εισαγγελέας θα είναι αυτός που θα δίνει την άδεια για την επέμβαση της αστυνομίας ή τις αποφάσεις θα τις παίρνει επιτροπή αγώνα;» δήλωσε. 
  
Πηγή: skai.gr