Κλείσιμο

Παρασκευόπουλος: Δεκτή η τροπολογία για τον «κουκουλονόμο»

Με μικρές τροποποιήσεις έκανε δεκτή μια από τις δύο τροπολογίες που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Όπως είπε, ο Νίκος Παρασκευόπουλος, η κατάργηση των επιβαρυντικών διατάξεων του νόμου σε ό,τι αφορά εγκλήματα στα οποία οι δράστες φορούν κουκούλα θα πάψει να ισχύει, όπως άλλωστε ζήτησαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με μόνη εξαίρεση την περίπτωση ληστείας. Όσον αφορά στην κατάργηση της υποχρεωτικής λήψης DNΑ, ο κος Παρασκευόπουλος τόνισε, ότι το υπουργείο δικαιοσύνης πιστεύει πως η λήψη γενετικού υλικού πρέπει να είναι υποχρεωτική, με τρόπο που σέβεται την αξιοπρέπεια του ατόμου και παρουσία τεχνικού συμβούλου με εισαγγελική ή ανακριτική διάταξη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου του υπουργείου δικαιοσύνης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Λέβα, υποστήριξε πως ουδέποτε μίλησε για "δικούς μας και δικούς σας νεκρούς" με αφορμή δήλωση που είχε κάνει πριν από λίγες ημέρες πως και "ο Τεμπονέρας είχε πατέρα".

Η βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, ότι επισκέφθηκε τις φυλακές Δομοκού προκειμένου να συνομιλήσει με κρατουμένους και επισκέφθηκε και τον Δημήτρη Κουφοντίνα όταν πληροφορήθηκε πως νοσηλεύεται στο νοσοκομείο των φυλακών. "Πήγα στις φυλακές γιατί πρέπει να υπερασπιζόμαστε εκείνους που δεν έχουν φωνή," πρόσθεσε η κα Λέβα.
Πηγή: Αχιλλέας Τόπας