Καμμένος: Ακόμα και δημοψήφισμα αν ενταθούν οι πιέσεις των δανειστών

Ακόμα και σε δημοψήφισμα είναι διατεθειμένη να προβεί η κυβέρνηση εάν οι δανειστές εντείνουν τις πιέσεις και «θέσουν θέμα αμφισβήτησης σε σχέση με τη βούληση του ελληνικού λαού», δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αγορά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος.

Τονίζει πως η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιδιώξει τη λύση του δημοψηφίσματος, αλλά πως οι Γερμανοί «θα πρέπει να πειστούν ότι η δημοκρατία υπάρχει». «Η επικυριαρχία τελείωσε», συμπληρώνει.

Ο κ. Καμμένος καταγγέλλει μάλιστα πως έχουν υπάρξει προσπάθειες ανατροπής της ή αποτροπής του σχηματισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Χαρακτηριστικά, αναφέρει πως ο Αλέξης Τσίπρας φανέρωσε στο κυβερνητικό συμβούλιο έγγραφο της Deutsche Bank που προέτρεπε σε ανατροπή της κυβέρνησης και υποχρέωσή της να συνεργαστεί με Το Ποτάμι, ενώ σε ένα άλλο περιστατικό – όπως λέει – ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης έχει πει πως ο γερμανός πρεσβευτής του πρότεινε συνεργασία της Κουμουνδούρου με Το Ποτάμι ή το ΠΑΣΟΚ, αντί για τους ΑΝΕΛ.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εταίρος αποκλείει ενδεχόμενο συνεργασίας των ΑΝΕΛ με Το Ποτάμι ή το ΠΑΣΟΚ. Ειδικά για τη Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Καμμένος τονίζει πως υπάρχει ένα τμήμα του ΠΑΣΟΚ που «χειροκροτεί τον Μάκη Βορίδη όρθιο και συγκινημένο», εξηγώντας πως οι ΑΝΕΛ «δεν συνεργάζονται με τα άκρα».
Πηγή: skai.gr