Ο Φινλανδός ΥΠΟΙΚ βλέπει «αχτίδα ελπίδας» στο Eurogroup

«Αχτίδα ελπίδας» βλέπει στο σημερινό (Παρασκευή) κρίσιμο Eurogroup o υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Άντι Ρίνε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα καταλήξουν σε συμφωνία για την παράταση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας. Σημειώνεται ότι η Φινλανδία μαζί, με τη Γερμανία, είναι από τους σκληρότερους κριτές της Αθήνας.

«Χθες τη νύχτα, υπήρξε μία αχτίδα ελπίδας ότι μπορεί να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός... ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να συνεχίσει το υποκείμενο πρόγραμμα για την ενίσχυση της οικονομίας της» δήλωσε ο Άντι Ρίνε σε on line ζωντανή συνέντευξή του στην εφημερίδα Helsingin Sanomat.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη η πρώτη αντίδραση του Ελσίνκι στο ελληνικό αίτημα ήταν αρνητική, με τον πρωθυπουργό Αλεξάντερ Στουμπ, να απορρίπτει το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για παράταση της δανειακής σύμβασης, υπογραμμίζοντας ότι Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

Πάντως, η υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας Λουίς Αλμπουκέρκ συντάχθηκε με τη γερμανική επιχειρηματολογία για την Ελλάδα, δηλώνοντας ότι οι Ευρωπαίοι «δεν είναι έτοιμοι να συζητήσουν άλλους όρους» από αυτούς που προβλέπονται από το τρέχον πρόγραμμα στήριξης.

Την πεποίθησή του ότι θα υπάρξει τελικά συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών της, εξέφρασε από την πλευρά του ο Γερμανός Επίτροπος για θέματα Ενέργειας. Ο κ. Γκίντερ Ετινγκερ πρόσθεσε ωστόσο ότι είναι πιθανό να χρειαστεί μία Σύνοδος Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών την ερχόμενη εβδομάδα.



Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ