Κλείσιμο

Τσίπρας: Θέλουμε μεγάλη νίκη αυτοδυναμίας – Η ιστορία μας χτυπά την πόρτα

Το αίτημά του προς το λαό για αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε την Κυριακή ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στην Καρδίτσα. «Ζητάμε ψήφο αυτοδυναμίας, όχι αυτοδύναμης αλαζονείας, όπως γίνανε τα κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο μέχρι χθες, αλλά ψήφο αυτοδυναμίας στην διαπραγματευτική δύναμη της χώρας, ψήφο αυτοδυναμίας στον λαό μας, ψήφο αυτοδυναμίας στην Ελλάδα» σημείωσε.

«Η νίκη είναι δεδομένη. Το ρεύμα γίνεται ολοένα και πιο ορμητικό. (...) Ζητάμε, όμως, όχι απλά να νικήσουμε σε αυτές τις εκλογές. Ζητάμε να καταφέρουμε μία μεγάλη νίκη. Όσο πιο ισχυρός βγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την κάλπη, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η διαπραγματευτική δύναμη της χώρας μας την επόμενη μέρα. Και ξέρουμε και ξέρετε ότι όλες αυτές τις μέρες ο μόνος νταλκάς, η μόνη αγωνία, η μόνη έγνοια των πολιτικών μας αντιπάλων δεν είναι να μας κερδίσουν. Είναι να μην καταφέρουμε να έχουμε την απόλυτη πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «ο φόβος και η κινδυνολογία δεν μπορεί να πείσει πια κανέναν. Δεν μπορεί κανένας πια να πειστεί από τον φόβο και την κινδυνολογία, διότι οι πολίτες πια γνωρίζουν, ότι αν έχουν μάθει να φοβούνται, θα συνεχίσει να μας κυβερνά ένα καθεστώς που μας οδήγησε στο χείλος του γκρεμού. Θα συνεχίσουν να μας κυβερνούν αυτοί οι οποίοι ψήφιζαν μνημόνια, αυτοί οι οποίοι εφαρμόζουν τα μνημόνια».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε δε λόγο για ιστορική στιγμή. «Πράγματι, είναι ιστορική μία στιγμή για μία χώρα, για μία κοινωνία, για έναν λαό όταν ένας λαός υψώνει το ανάστημά του. Και παρόμοια ιστορική στιγμή ο τόπος έχει πάρα πολλά χρόνια να ζήσει. Κάποιοι λένε ότι ίσως και μία ολόκληρη γενιά να μην καταφέρει να ζήσει δεύτερη τέτοια στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τούτες τις μέρες θυμάμαι τα λόγια του αγαπημένου μας του Μανώλη του Γλέζου, που μας λέει το τελευταίο διάστημα "ακούτε τον θόρυβο, η ιστορία, μας χτυπάει την πόρτα". Ναι, η ιστορία μας χτυπάει την πόρτα και αυτή την ευκαιρία δεν θα την πετάξουμε» πρόσθεσε.

Αφήνοντας εκ νέου αιχμές για τη ΝΔ ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε ότι «σας λέω ένα πράγμα. Αυτοί οι οποίοι ‘μαγειρεύουν’ φόβους αυτές τις μέρες είναι βέβαιο ότι θα θερίσουν θύελλες. Αυτοί οι οποίοι μαγειρεύουν φόβους αυτές τις μέρες να ξέρουν ότι τα φαγητά τους είναι ξαναζεσταμένα και ανάλατα. Γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια μετέτρεψαν τον φόβο και τον κίνδυνο σε πραγματικότητα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε επίσης ότι η μεσαία τάξη δεν έχει να φοβηθεί τίποτε, και ότι αντίπαλος «είναι το σύστημα της διαπλοκής και της ολιγαρχίας που κυβέρνησε τη χώρα και την έριξε στα βράχια».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα εφαρμοστεί από την επόμενη κιόλας μέρα, ξέχωρα και έξω από τη διαπραγμάτευση, γιατί είναι κοστολογημένο και σχεδιασμένο σε συνθήκες δημοσιονομικής ισορροπίας. Ο κύριος Σαμαράς έχει το περιβόητο e-mail με τις δεσμεύσεις του προς την τρόικα. Νέες περικοπές σε συντάξεις, κατάργηση του ΕΚΑΣ, αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα, αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό, νέες πολιτικές λιτότητας και κυρίως, συνέχιση και εξάπλωση του μεγάλου φόρου, που είναι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας» σημείωσε.

«Θα επαναφέρουμε το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, που σημαίνει ότι ο αγρότης που φορολογείται από το πρώτο ευρώ με 13% και ο ελεύθερος επαγγελματίας που φορολογείται με 26% μέχρι εισόδημα 12.000 δεν θα φορολογείται. Θα προχωρήσουμε σε ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών για να σταματήσει αυτή η θηλιά να σφίγγει τον λαιμό του μικρομεσαίου παραγωγού. Είναι ο μόνος δρόμος για να επανεκκινηθεί η οικονομία, να βγούμε στην ανάπτυξη» υπογράμμισε.
Πηγή: skai.gr