Σκουρλέτης: Η ΝΔ καταγράφει τι λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε αχαρτογράφητα μέσα

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει προοδευτική (φορολογική) κλίμακα, ενώ θα επανέλθει το όριο των 12.000 ευρώ το αφορολόγητο στους πάντες, καθώς μέχρι τώρα υπήρχε μόνο στους μισθωτούς. Αυτό τόνισε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ερωτηθείς για δηλώσεις στελεχών του κόμματος στα ΜΜΕ αναφορικά με το φορολογικά, με νεώτερη αυτή του Γιάννη Τόλιου.

«Κάποιες βασικές δεσμεύσεις, κάποιες βασικές αρχές θα διαμορφώσουν το νέο φορολογικό σύστημα» επισήμανε, ενώ έκανε λόγο για «μονταζιέρα» της ΝΔ. 

Επισημαίνεται ότι την Πέμπτη ο κ. Τόλιος έκανε λόγο για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και τη μη καταβολή των υπολειπόμενων δόσεων στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ εκλεγεί κυβέρνηση. Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει αφορολόγητο όριο με βάση την εμπορική αξία του ακινήτου, για 400.000 και κάτω.

Είχε προηγηθεί δήλωση του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι θα αυξηθεί ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής στο 50% με 60%, δήλωση που προκάλεσε την αντιπαράθεσή του με την εκπρόσωπο της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι «αντί η ΝΔ να κάνει απολογισμό του έργου της ή να λεει τι θα κάνει την επόμενη ημέρα καταγράφει τι λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε αχαρτογράφητα μέσα από τη μονταζιέρα της... Κάνει προεκλογική περίοδο με τα υποπροϊόντα της μονταζιέρας».

«Κάνουμε αντιπαράθεση με τις νεοφιλελεύθερες δυνάμεις όχι με τους Ισπανούς, τους Γάλλους, τους Πορτογάλους ή τους Γερμανούς. Η διαπραγμάτευση θα ξεκινήσει για πρώτη φορά με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τις δανειακές συμβάσεις, το μνημόνιο πρέπει να τελειώσει» πρόσθεσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι και η Ραχήλ Μακρή δήλωσε ότι η ΤτΕ είναι σε θέση να τυπώσει μόνη της μέχρι και 100 δισ. ευρώ, θέση από την οποία η Κουμουνδούρου πήρε αποστάσεις.
Πηγή: skai.gr