Κλείσιμο

Βενιζέλος: Συναίνεση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και "μετά συζητάμε για όλα"

Τη συναίνεση των «κομμάτων του Δημοκρατικού Τόξου» για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ζήτησε την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος μιλώντας στην ΚΟ του κόμματος, προσθέτοντας ότι είναι έπειτα διατεθειμένος να συζητήσει ακόμη και το ζήτημα της ημερομηνίας των εκλογών. 

«Προχωράμε περιμένοντας ώς τον τρίτο γύρο σε μια προσέγγιση και ανταπόκριση των κομμάτων του Δημοκρατικού τόξου για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, και μετά τουλάχιστον, εμείς είμαστε ανοιχτοί να τα συζητήσουμε όλα» ανέφερε χαρακτηριστικά λίγο πριν την κρίσιμη πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι «η προεδρική πλειοψηφία δεν ταυτίζεται εξ ορισμού με την κυβερνητική πλειοψηφία... Η πρόταση δεν απευθύνεται μόνον ή κυρίως σε ανεξάρτητους βουλευτές.»

Για τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «υπάρχει μια συνεχής παλινδρόμηση, 'παλικαράδικες' δηλώσεις για διαγραφή χρέους, και μετά κλείνουν το μάτι ότι ‘εντάξει θα τα βρούμε’».

«Το ΠΑΣΟΚ θα κρατήσει ψηλά τη σημαία της ευθύνης... Κρατάμε ώς τις 29 Δεκεμβρίου την ελπίδα ανοιχτή... Οι εκλογές θα είναι βλαπτικές για το ελληνικό συμφέρον» προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνηση, ο οποίος συναντήθηκε νωρίτερα με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Παρακαλώ τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και τους εκπροσώπους των οργάνων αυτών να σεβαστούν τον ελληνικό λαό και το κυρίαρχο δημοκρατικό του δικαίωμα να κάνει τις επιλογές του ελευθέρα και δημοκρατικά» επισήμανε δε ο κ. Βενιζέλος.
Πηγή: skai.gr