Κλείσιμο

Οι ΑΝΕΛ, ομόφωνα, δεν ψηφίζουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν ψηφίζουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τονίζει το κόμμα στο ψήφισμά τους μετά το τέλος του Συνεδρίου σημειώνοντας ότι όλες οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες.

«Δεν θα ψηφίσει ούτε ένας βουλευτής από τους Ανεξάρτητους Έλληνες για πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όσοι αντέξουν θα συνεχίσουν μαζί μας», είχε δηλώσει νωρίτερα ο πρόεδροςτου κόμματος Πάνος Καμμένος, στέλνοντας μήνυμα σε όσους, όπως ο Παναγιώτης Μελάς, είχαν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας  αν συμφωνούν με την επιλογή προσώπου.

Νωρίτερα, οι βουλευτές, πλην του Παναγιώτη Μελά, δεσμεύθηκαν δια ανάτασης του χεριού να μην ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η στάση του κ. Μελά προκάλεσε τις αντιδράσεις των συνέδρων, με τον πρόεδρο του συνεδρίου Παναγιώτη Σγουρίδη να ζητά από τους διαφωνούντες συνέδρους να εκφράσουν δημοσίως την όποια διαφωνία.

Ούτε τότε όμως ο κ. Μελάς τοποθετήθηκε και σύμφωνα με τον κ. Σγουρίδη «η απόφαση να μην ψηφίσουμε πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι ομόφωνη».

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Μελάς είπε: «΅Είναι ξεκάθαρο. Θα κάνω αυτό που συμφέρει τον ελληνικό λαό. Να δούμε εάν με μια άλλη κυβέρνηση, τα πράγματα θα πάνε καλύτερα ή όχι».

Κατά την ομιλία του, ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι το κόμμα του ξεκινά «ανένδοτο αγώνα που θα τελειώσει όταν φύγουν οι κατακτητές και οι υπάλληλοί τους, όταν φύγουν αυτοί που πρόδωσαν την πατρίδα μας».

Είπε επίσης ότι το κόμμα του δε δίνει αγώνα επιβίωσης «αλλά εθνικοαπελευθερωτικό. για να πάρουμε πίσω την Ελλάδα που διαλύσανε. Χωράνε όλοι στον αγώνα αυτό».

Τόνισε ακόμη ότι θα υπερασπιστεί τις κόκκινες γραμμές που θέτει, και πρόσθεσε: «Πατερίτσα ούτε είμαστε ούτε θα γίνουμε κανενός. Θα συνεργαστούμε με όλους τους Έλληνες, για να ανατρέψουμε το καθεστώς που υπηρετούν εκείνοι, που στην καλύτερη περίπτωση έχουν ως αντάλλαγμα την καρέκλα, και στη χειρότερη τους κρατούν από τα βρώμικα λεφτά που πήραν από τους Έλληνες».

Τέλος ανέφερε ότι οι ΑΝΕΛ θα είναι παρόν σε κάθε περίπτωση κατάσχεσης σπιτιού, και δεν θα το επιτρέψει, λέγοντας «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Καταλήγοντας, είπε ότι «η τιμωρία αυτών που πρόδωσαν την Ελλάδα είναι κοντά. Αυτό είναι όρκος κι όχι υπόσχεση».
Πηγή: ΑΜΠΕ, skai.gr