Σκουρλέτης: Πολιτική ανωμαλία και ανώμαλο καθεστώς του μνημονίου η κυβέρνηση

«Πολιτική ανωμαλία» και «ανώμαλο καθεστώς του μνημονίου» χαρακτήρισε μέσω του ΣΚΑΪ την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης. «Η κυβέρνηση είναι σε ρήξη με την κοινωνία, μπορεί να κυβερνήσει κόντρα στο ρεύμα;» διερωτήθηκε, επικαλούμενος ως παράδειγμα «το πραξικόπημα στη ΝΕΡΙΤ» που χαρακτήρισε ως «παγκόσμιο πολιτικό φαινόμενο». Όπως τόνισε, ο κόσμος θέλει πρόωρες εκλογές.

Αναφερόμενος στις ραγδαίες εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ, ο κ. Σκουρλέτης κάλεσε «τους συντρόφους της ΔΗΜΑΡ να στείλουν ένα σαφές πολιτικό μήνυμα, να συνταχθούν με το πλειοψηφικό αίτημα της κοινωνίας για ανατροπή της κυβέρνησης το συντομότερο δυνατό». Όσον αφορά το ζήτημα του προέδρου του κόμματος, διευκρίνισε ότι «στο συνέδριό τους θα το δουν εκείνοι αυτό δεν μας πέφτει λόγος».

Απαντώντας, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος τόνισε ότι ο κόσμος δεν θέλει πρόωρες εκλογές, αναγνωρίζοντας ότι έχουν γίνει και λάθη και αδικίες, αλλά «με τις θυσίες του ελληνικού λαού, διαπραγματευόμαστε σκληρά είμαστε ένα βήμα πριν την τελική διαπραγμάτευση για την έξοδο από το μνημόνιο όταν δυο πριν ήμασταν ένα βήμα πριν το γκρεμό.»

«Εμείς έχουμε προτιμήσει ένα πολύ συγκεκριμένο δρόμο: το δρόμο της αλήθειας... Έχουμε έναν πρωθυπουργό που δουλεύει πολύ και μιλά λίγο» πρόσθεσε ο κ. Παπαμιμίκος.

«Μπορούμε να συνεργαστούμε και στο μέλλον με το υπεύθυνο κομμάτι της αριστεράς, και αυτό αποτελεί πρόταση» σχολίασε εξάλλου  το στέλεχος της ΝΔ με αφορμή και τα τεκταινόμενα στη ΔΗΜΑΡ.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ