Κλείσιμο

Η αντιπολίτευση για τις δηλώσεις Γιούνκερ - Σαμαρά (upd)

«Η επαναλαμβανόμενη αφήγηση περί τέλους της κρίσης και η σύγκριση ανόμοιων καταστάσεων γίνεται μόνο και μόνο για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η σκληρή μνημονιακή πολιτική της λιτότητας που εφαρμόζει πιστά ο κ. Σαμαράς και υποστηρίζεται από κυρίαρχους κύκλους στην Ευρώπη» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη χώρα μας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση συμπληρώνει ότι «η εμμονή, όμως, σε αυτή την πολιτική είναι που έχει οδηγήσει και συνεχίζει να οδηγεί σε αδιέξοδο την κοινωνία και την οικονομία έχοντας εγκαταστήσει ένα μνημονιακό καθεστώς, γεγονός που αποδεικνύεται καθημερινά και από το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα καθώς και από την βάρβαρη και άδικη φορολογία των ακινήτων. Η διέξοδος από αυτή την κρίση περνάει μέσα από την κατάργηση των μνημονίων και από ριζικές αλλαγές στην Ευρώπη και όχι από εθιμοτυπικά επαναλαμβανόμενα ευχολόγια περί ανάπτυξης και απασχόλησης».

Για την αλληλεγγύη της Ευρώπης στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Γιούνκερ, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε ότι πρόκειται για μια Ευρώπη που ο Γερμανός φορολογούμενος πληρώνει ένα ευρώ στα 300 του Έλληνα φορολογουμένου. «Είναι αλήθεια ότι ο κ. Γιούνκερ αγωνίστηκε σαν λιοντάρι για να διασώσει τις γερμανικές τράπεζες" σχολίασε ο Πάνος Καμμένος.

Για την αλληλεγγύη της Ευρώπης στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Γιούνκερ, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε ότι πρόκειται για μια Ευρώπη που ο Γερμανός φορολογούμενος πληρώνει ένα ευρώ στα 300 του Έλληνα φορολογουμένου.

«Στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής για την κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, με το λαό να χρεοκοπεί καθημερινά από τη δυσβάσταχτη φορολογία, την ανεργία, αποτελεί η στήριξη Γιούνκερ στην κυβέρνηση», σύμφωνα με το ΚΚΕ.

«Η επίσκεψη του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έπρεπε να αξιοποιηθεί για να ξεκινήσει μία ουσιαστική συζήτηση για μία νέα σχέση με τους εταίρους και το δημόσιο χρέος», τονίζει η ΔΗΜΑΡ και συμπληρώνει «αντίθετα, ειπώθηκε από την ελληνική πλευρά ότι όλα βαίνουν καλώς, ενώ η ελληνική οικονομία και κοινωνία στενάζουν".
Πηγή: skai.gr