Αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη της Μέρκελ

Την μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, με την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει λόγο για "μνημονιακό έγκλημα" και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απαντά μιλώντας για "παραλήρημα μιζέριας" της μείζονος αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι "η επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας αποδείχτηκε η πιο ηχηρή διάψευση των προσδοκιών που προσπάθησε να καλλιεργήσει η κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό. Αφού προηγουμένως η κυβέρνηση είχε φροντίσει να αποδυναμώσει την οποιαδήποτε συζήτηση για το χρέος, πραγματοποιώντας μια ‘ακριβή’ έξοδο στις αγορές, οι δηλώσεις Μέρκελ επιβεβαίωσαν την παραπομπή σχετικά με τη διευθέτησή του για μετά το φθινόπωρο".

"Είναι προσβλητικό για τον ελληνικό λαό να αντιμετωπίζεται με τέτοιο απαξιωτικό τρόπο. Τα επικοινωνιακά παιχνίδια δεν μπορούν να συγκαλύψουν το μνημονιακό έγκλημα. Γι' αυτό και το μόνο που αποκόμισε ο κ. Σαμαράς από την επίσκεψη της κα. Μέρκελ είναι τη δική της ψήφο εμπιστοσύνης πριν τις εκλογές, μια ψήφο για την ισοπέδωση της Ελλάδας και των ανθρώπων της. Την κέρδισε με την αξία του" προστίθεται στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Απαντώντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου αναφέρει για την αξιωματική αντιπολίτευση ότι "προτάσεις δεν έχει. Πρόγραμμα δεν έχει. Σε λίγο δεν θα έχει και μνημόνιο. Γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ βυθίζεται όλο και πιο πολύ στο παραλήρημα της μιζέριας του..."

"Σήμερα ο ελληνικός λαούς άκουσε το success story και στα γερμανικά, μακριά όμως από την πραγματικότητα που ζει η ελληνική οικογένεια" δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. 
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ