Μεϊμαράκης: Η Ολομέλεια να πάρει θέση για την πρόταση μομφής - Δεν εκφοβίζομαι

Στην Ολομέλεια της Βουλής παρέπεμψε τη συζήτηση επί της πρότασης μομφής κατά του Γιάννη Στουρνάρα ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αν και ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της απόρριψής της. «Εγώ θεωρώ ότι η συζήτηση πρέπει να συνεχιστεί. Επειδή όμως με εξέλεξε η Βουλή, καλώ την Ολομέλεια να πάρει θέση» τόνισε.

Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε αρνητικός στην πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών επικαλούμενος νομικούς του επιστημονικού συμβουλίου της βουλής, και προσθέτοντας ότι τότε θα «ήμασταν τότε εκτός κανονισμού και Συντάγματος».

Εξήγησε ότι για να κατατεθεί νέα πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης σε διάρκεια μικρότερη του εξαμήνου η πρόταση μομφής θα έπρεπε να είχε να κάνει με λόγο προσωπικό κατά του υπουργού.

Σημείωσε ότι η προηγούμενη πρόταση μομφής είναι όμοια με την σημερινή, καθώς καλύπτει και τους υπουργούς όταν αυτοί ασκούν κυβερνητική πολιτική, όταν είναι εκτελεστές κυβερνητικής πολιτικής. «Δεν μπορεί να παρέλυε το κοινοβουλευτικό μας σύστημα με πρόταση μομφής σε κάθε υπουργό για ανάλογη επιχειρηματολογία» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής.

Επισήμανε επίσης ότι «η άποψη μου δεν επηρεάζεται από τις κορόνες περί πρότασης μομφής κατά του προεδρείου. Νομίζετε ότι θα φοβηθώ την πρόταση μομφής ή θα μού προκαλέσετε την απόφαση;» σημείωσε.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ