Γκάμπριελ: Η Ελλάδα αρμοδιότητα της Παγκόσμιας Τράπεζας, όχι του ΔΝΤ

Τη δυσφορία της κυβέρνησης προκάλεσε δήλωση του σοσιαλδημοκράτη αντικαγκελαρίου της Γερμανίας, και υπουργού Οικονομίας, Ζίγκμαρ Γάμπριελ ο οποίος ουσιαστικά αποκάλεσε τη χώρα μας αναπτυσσόμενη.

«Η Ελλάδα άπτεται περισσότερο της αρμοδιότητας της Παγκόσμιας Τράπεζας, παρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αφού οι κρατικές δομές εκεί είναι ανύπαρκτες» ανέφερε χαρακτηριστικά τη Δευτέρα.  

Η Ελλάδα, πρόσθεσε, κατόρθωσε να μπει στην Ευρωζώνη μόνο μέσω της «παραποίησης όλων των στοιχείων».

Σημειώνεται ότι η Παγκόσμια
 Τράπεζα είναι διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα το οποίο παρέχει οικονομική και τεχνική βοήθεια σε αναπτυσσόμενες χώρες με φτωχές υποδομές για αναπτυξιακά έργα (π.χ. δρόμοι, γέφυρες, σχολεία) με δεδηλωμένο στόχο τη μείωση της φτώχειας.

Οι δηλώσεις του προέδρου του SPD έγιναν σε εκδήλωση του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στο Πότσδαμ, στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής υποψήφιος του SPD για την προεδρία της Κομισιόν Μάρτιν Σουλτς και ο φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας

Από την πλευρά του, ο Χάμπερμας άσκησε δριμεία κριτική στο SPD, που πρόδωσε τις αρχές του για συμμετοχή στην κυβέρνηση, μιλώντας για «πολιτική απαξίωση ολόκληρων εθνών» και για τον κίνδυνο «μιας Γερμανικής Ευρώπης».

Το SPD, όπως είπε, δεν αναφέρεται πλέον σε περισσότερη κοινοτικοποίηση των χρεών και οι σύντροφοι δεν μιλούν πλέον για ευρωομόλογα, παρ' ότι αυτή η λέξη ήταν κάποια στιγμή λέξη-κλειδί στην σοσιαλδημοκρατική ρητορική.

Πηγή: skai.gr