Επίθεση Λαφαζάνη κατά της τρόικα στη συνάντηση των ευρωελεγκτών με τη Βουλή

Το ενδιαφέρον της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που ελέγχει τα πεπραγμένα της τρόικας για το βαθμό συμμετοχής της ελληνικής Βουλής στο έργο και την υλοποίηση των προγραμμάτων της τρίμερους εξέφρασε το απόγευμα της Τετάρτης ο Ότμαρ Κάρας, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κατά τη συνάντηση των ευρωβουλευτών με τους αντιπροέδρους και τα προεδρεία των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής.

«Θέλουμε να βελτιώσουμε την δημοκρατία στην Ευρώπη. Η αίσθηση πολλών ελλήνων είναι ότι η κυβέρνηση πήρε αποφάσεις με το πιστόλι στον κρόταφο. Παρόμοιες αντιλήψεις υπάρχουν στην Ευρώπη και για άλλες αποφάσεις της τρόικας», σημείωσε από την πλευρά του ο Χοάνγκ Γκοτς της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Στην τοποθέτησή του, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από τον ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως το Ευρωκοινοβούλιο «έβλεπε με απάθεια να συντελείται μια τραγωδία στη Ελλάδα, από τις πιο μελανές σελίδες σε ειρηνική περίοδο».

«Αυτό που συνέβη δεν ήταν διάσωση, αλλά η απόλυτη καταστροφή», συμπλήρωσε, κάνοντας παράλληλα λόγο για ακύρωση του ρόλου της Βουλής κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ανέφερε ότι η συμπεριφορά των χωρών της Ε.Ε., ιδίως της Γερμανίας, απέναντι στην Ελλάδα είναι «συμπεριφορά απέναντι σε αποικία και χειρότερα» και σημείωσε πως όλα τα προγράμματα διάσωσης δεν είχαν καμία δημοκρατική νομιμοποίηση, καθώς οι συμφωνίες έγιναν με «το πιστόλι στον κρόταφο», αλλά έγιναν υπό τον εκβιασμό της εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη.

Ζήτησε τέλος από την επιτροπή να συντάξει μία έκθεση που θα βοηθήσει την Ελλάδα.

«Αν δεν υπάρξει αναθέρμανση της οικονομίας στην επίσκεψη που θα κάνετε κύριε Κάρας του χρόνου δεν θα δείτε τα πράγματα καλύτερα θα τα δείτε χειρότερα και δεν σας το λέει αυτό ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης αλλά ένας βουλευτής που στηρίζει την κυβέρνηση», σχολίασε ο Δημήτρης Κρεμαστινός από το ΠΑΣΟΚ.

Αύριο Πέμπτη το κλιμάκιο της Ευρωβουλής αναμένεται να συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος, Newsdesk ΣΚΑΪ