Γλέζος για σενάρια συγκυβέρνησης: Τουλάχιστον ηλίθιος όποιος δεν καταλαβαίνει την ειρωνεία

Απάντηση σε όσους έσπευσαν να μιλήσουν για διαφοροποίησή του από την κεντρική γραμμή του κόμματός του, φωτογραφίζοντας τον ως υποστηρικτή μιας συγκυβέρνησης ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε ο Μανώλης Γλέζος.

Ο βουλευτής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «όποιος δεν καταλαβαίνει την ειρωνεία είναι τουλάχιστον ηλίθιος». «Είναι πέρα από κάθε λογική το κομμάτι της ομιλίας στη Βουλή με το οποίο ειρωνεύεται ο Μανώλης Γλέζος την αδύναμη και πανικόβλητη κυβέρνηση, να το μετατρέπουν σε δήθεν πρόταση συνεργασίας. 'Η είναι παντελώς ανίκανοι να καταλάβουν την ειρωνεία - συνεπώς επικίνδυνοι - ή είναι τόσο πανικόβλητοι που πατάνε πάνω στην ειρωνεία για να βρουν σανίδα σωτηρίας» τονίζεται.

Μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση της ΑΔΜΗΕ το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς αναφερόμενος στα ευρήματα δημοσκόπησης περί συγκυβέρνησης ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, είπε χαρακτηριστικά ότι «η ΝΔ αποδέχεται ότι έχει χάσει τη δύναμή της και γι’ αυτό ζητά συγκυβέρνηση, δηλαδή να συγκυβερνήσει το Ναδίρ με το Ζενίθ. Θα εγκαταλείψει η κυβέρνηση την πολιτική του δανεισμού; Θα σταματήσει να αρπάζει από το λαό και να σώζει τις τράπεζες; Αν το κάνει αυτό δεν πιστεύω συνάδερφοι του ΣΥΡΙΖΑ να έχουμε αντίρρηση».

Ξεκάθαρο τέλος στα φημολογούμενα σενάρια έδωσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης. Αναφερόμενος στα περί δημιουργίας ενός μεγάλου συνασπισμού, ο κ. Βούτσης έκανε λόγο για μία πρόσκληση στη συνενοχή –όπως είπε- και απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση την προειδοποίησε ότι την «Πομπηία» θα τη ζήσει και θα τη χρεωθεί μόνη της.

Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου, Newsdesk ΣΚΑΪ