Κεδίκογλου: Μη ουσιαστικό ζήτημα η αναβολή έλευσης των ελεγκτών της Ευρωβουλής

Σκληρή κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ για τις «πανηγυρικές ανακοινώσεις» που εξέδωσε αναφορικά με την αναβολή της επίσκεψης της επιτροπής της Ευρωβουλής που ελέγχει τα πεταγμένα της τρόικα εξαπέλυσε την Τρίτη, μέσω του ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σημειώνοντας πως πρόκειται για «ένα μη ουσιαστικό ζήτημα» και εξηγώντας πως τα ίδια τα στελέχη του Ευρωκοινοβουλίου ζήτησαν τη μετάθεση της έλευσής τους.

«Οι ίδιοι είχαν ανακοινώσει την έλευσή του, οι ίδιοι ζήτησαν την αναβολή για λίγες ημέρες [...] Πέφτανε πολλά μαζί, δεν είναι κανένα ζήτημα ουσιαστικό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κεδίκογλου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον Άρη Πορτοσάλτε.

Απαντώντας δε στην κριτική της αντιπολίτευσης περί μη αξιοποίησης των ευρημάτων των ελεγκτών για ενίσχυση της ελληνικής διαπραγματευτικής θέσης, ο κ. Κεδίκογλου τόνισε πως «πρέπει πρώτα να δούμε τα πορίσματα», συμπληρώνοντας ωστόσο πως αυτό «δεν αλλάζει» την προσπάθεια εξόδου από το μνημόνιο.

Ερωτηθείς για το δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel, όπου η Ελλάδα συγκρίνεται με το Αφγανιστάν, ο εκπρόσωπος σημείωσε δηκτικά πως «πολλά δημοσιεύματα αυτού του περιοδικού έχουν διαψευστεί πανηγυρικά.

»Ξέρουμε πόσες θυσίες έχουν κάνει οι Έλληνες, από το συγκεκριμένο έντυπο έχουμε εμπειρία [...] Προσανατολιζόμαστε να κάνουμε τη δουλειά μας και τα υπόλοιπα αφήνουμε σε όσους θέλουν να κάνουν θόρυβο.

Τέλος, αναφερόμενος στις υποθέσεις κοινοτικών επιδοτήσεων που έχουν λάβει συγγενείς πολιτικών, ο κ. Κεδίκογλου υπογράμμισε πως «στην Ελλάδα της κρίσης» υπάρχει «πάντα ηθική διάσταση» και οι ενέργειες των πολιτικών πρέπει να είναι όχι μόνο νόμιμες αλλά και «ηθικές από κάθε οπτική γωνία».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ