Στάινμαϊερ: Παίρνουμε πολύ στα σοβαρά την τρομοκρατική επίθεση

Το τρομοκρατικό χτύπημα στη γερμανική πρεσβευτική κατοικία στο Χαλάνδρι καταδίκασε σε πολύ αυστηρό τόνο ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ χαρακτηρίζοντας το ως πολύ σοβαρό γεγονός. Ο κ. Στάινμαϊερ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Παίρνουμε παρά πολύ στα σοβαρά αυτή την επίθεση. Τίποτε, μα τίποτε δεν μπορεί να τη δικαιολογήσει εναντίον ενός εκπροσώπου της χώρας μας» επισήμανε.

Εξέφρασε την ικανοποίηση του Βερολίνου για την άμεση κινητοποίηση των ελληνικών αρχών, και δήλωσε πολύ ευχαριστημένος που δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές από την επίθεση, διαμηνύοντας ότι οι δράστες δεν θα κατορθώσουν να χαλάσουν τη σχέση Γερμανίας – Ελλάδας και Γερμανών- Ελλήνων.

Ο γερμανός ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση διαβεβαίωσε ό,τι θα κάνει οτι δυνατόν για να συλλάβει τους υπευθύνους για να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και οτι θα ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στη γερμανική πρεσβευτική κατοικία.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ είχε νωρίς το πρωί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την τρομοκρατική επίθεση στην οικία του Γερμανού πρέσβη.

Ελπίδες ότι οι κάμερες ασφάλειας της κατοικίας του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι, και κοντινών επιχειρήσεων, μπορεί να έχουν καταγράψει κάποια λεπτομέρειας που θα «προδώσουν» τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στην πρεσβευτική κατοικία τα ξημερώματα εκφράζουν οι αρχές.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ