Καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στην οικία του γερμανού πρέσβη ο Βενιζέλος

Tην απόλυτη καταδίκη του για την τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς κατά της πρεσβευτικής κατοικίας στο Χαλάνδρι και τα αισθήματα φιλίας και συμπαράστασης προς τον πρέσβη Βόλφγκανγκ Ντολτ και την οικογένειά του εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.

Όπως ανέφερε στον κ. Ντολτ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, «η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει τον αποτροπιασμό της και την απόλυτη καταδίκη της σημερινής άνανδρης τρομοκρατικής ενέργειας, η οποία είχε ως μόνο και προφανή στόχο την εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό, λίγες ήμερες πριν την έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ.»

Η άμεση κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία δίνει συντονισμένα και αποτελεσματικά τη μάχη κατά της τρομοκρατίας, θα φέρει τους δράστες σύντομα ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης.

Ο κ. Βενιζέλος είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Φρανκ- Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του Βερολίνου για την άμεση κινητοποίηση των ελληνικών Αρχών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, οι δύο άνδρες είχαν επίσης την ευκαιρία να κάνουν αναφορά στα δημοσιονομικά και οικονομικά επιτεύγματα της Ελλάδας, χάρις στις σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού, και στην επικείμενη έναρξη της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: skai.gr