Διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ ο Πολύδωρας μετά την καταψήφιση του ν/σ για τον ΕΝΦΙΑ

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τέθηκε ο Βύρων Πολύδωρας, με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Η ΝΔ ενημέρωσε το προεδρείο της Βουλής για τη διαγραφή του. 

Είχε προηγηθεί η καταψήφιση του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) από τον κ. Πολύδωρα, κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή, για την οποία είχε προϊδεάσει με δηλώσεις του την Παρασκευή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Συγγρού είχε προειδοποιήσει τους βουλευτές της ΝΔ με διαγραφή εάν διαφοροποιούνταν από την επίσημη γραμμή του κόμματος σε σχέση με τα δυο νομοσχέδια (ΕΝΦΙΑ και πλειστηριασμούς).

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πολύδωρας, χειροκροτούμενος από βουλευτές των ΑΝΕΛ, χαρακτήρισε την Παρασκευή το νομοσχέδιο ως «δήμευση», και επικαλέστηκε το άρθρο 7 του Συντάγματος που όπως είπε απαγορεύει τη δήμευση. «Τι είδους οικονομική πολιτική είναι αυτή; και θέλετε εγώ να το ψηφίσω αυτό; Και η ιστορία μου; Ο πολιτισμός μου;» αναρωτήθηκε εκδηλώνοντας την πλήρη διαφωνία του με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου.

«Επικαλούμαι την κατάσταση της ανάγκης να μην σας πληρώσω, γιατί θα μου πεθάνει το παιδί, θα μού πεθάνει ο λαός. Την επικαλούμαι όπως ο Μεταξάς το 1938» κατέληξε στην τοποθέτησή του.

Μάλιστα, στην επιχειρηματολογία που λέει ότι αν δεν ψηφιστεί ο ενιαίος φόρος ακινήτων που θα βρεθούν τα ισοδύναμα, ο κ. Πολύδωρας αντέτεινε ότι τα ισοδύναμα μπορούν να βρεθούν στις off shore εταιρίες.

Απών από το ΠΑΣΟΚ ο Απόστολος Κακλαμάνης λόγω ασθένειας.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ