Βενιζέλος για την «Κίνηση των 58»: Να συσπειρωθεί η Κεντροαριστερά

Κάλεσμα συσπείρωσης σε κόμματα, κινήσεις, πρόσωπα, που πιστεύουν στις σοσιαλδημοκρατικές αρχές, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ενόψει και των δημοτικών εκλογών, προσερχόμενος στην εκδήλωση της «Κίνησης των 58».

«Η Κεντροαριστερά, η μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη, έχει μία δυναμική, που κανείς δεν μπορεί να την ανακόψει. Γιατί καλύπτει έναν τεράστιο χώρο, από τη συντηρητική παράταξη μέχρι την κομμουνιστική αριστερά. Γιατί αυτός ο τεράστιος χώρος έχει μία μεγάλη παράδοση, γιατί εκφράζει την ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας να διαμορφωθεί η στρατηγική για την επόμενη ημέρα. Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει στην υπόθεση αυτή, τη στηρίζει πάρα πολύ καιρό, ανυπόκριτα, χωρίς μιζέριες, χωρίς ηγεμονισμούς, χωρίς κανέναν αποκλεισμό.» επισήμανε.

«Έχουμε μπροστά μας μία εξαιρετική ευκαιρία τώρα, μία ευκαιρία διπλή: των δημοτικών εκλογών, μπορούμε να στηρίξουμε τα πρόσωπα των τοπικών κοινωνιών, τα πιο προοδευτικά και δημιουργικά. Και έχουμε, φυσικά, και τις ευρωπαϊκές εκλογές. Όλοι μπορούμε να συστρατευτούμε στο μεγάλο ψηφοδέλτιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, του οποίου μέλος βέβαια είναι, εδώ και χρόνια, το ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Στο πλαίσιο αυτό, αποσαφήνισε ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την «Κίνηση των 58», και όλες τις πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή και «καλούμε όλους, με γενναιοδωρία, χωρίς αντιστάσεις σε σχέση με το παρελθόν, να συγκροτήσουμε αυτό το μεγάλο ρεύμα που υπάρχει, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα όλων των εκλογών.»

«Σε όλα τα συνδικάτα, σε όλες τις ενώσεις, στο Τεχνικό Επιμελητήριο, στη ΓΣΕΒΕΕ, σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση, φαίνεται καθαρά αυτή η δυναμική. Πρέπει να την εκφράσουμε» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι: Τ. Γιαννίτσης, Ν. Αλιβιζάτος,Ν. Ροζάκης, Ι. Καλογήρου, Π. Καψής, Γ. Παγουλάτος, Στ. Μπένος, Ν. Μπίστης,Π. Παναγιωτόπουλος, Γ. Βερνίκος, Σωτη Τριανταφύλλου, Απ. Δοξιάδης, Ν. Χριστοδουλάκης, Γ. Γραμματικάκης, Ν. Ανδρουλάκης, Χρ. Δερβένης, Κ. Σκανδαλίδης,Ι. Ιωαννίδης, Κ. Σπηλιόπουλος, Κ. Καρτάλης, Σούλα Μερεντίτη, Δημ. Λιτζέρης, Αντ. Λιάρος, Π. Ρήγας, Σ. Κεδίκογλου, Ανδρ. Μακρυπίδης, Ατζελα Γκερέκου, Γ. Δρυς, Β. Κοντογιαννόπουλος, Δ. Παπούλιας, Στ.Λιβαδάς, Γ. Γεωργάτος, Τ. Σιαμαντάς, Α. Παπαδόπουλος, ο Π. Κουκουλόπουλος, ενώ μεταδόθηκε και βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Χάνες Σβομποντα.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ