Ρεν: Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας θα εξεταστούν τις επόμενες εβδομάδες

«Τις επόμενες εβδομάδες θα εξετάσουμε και θα αποφασίσουμε σχετικά με τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας και το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποιο δημοσιονομικό κενό», δήλωσε τη Δευτέρα ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

Ο κ. Ρεν σημείωσε ακόμη ότι κάποια στιγμή τον επόμενο χρόνο, όταν διαπιστωθεί ότι η Ελλάδα έχει πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα, «θα εξετάσουμε το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους» και τόνισε ότι «θα εξετάσουμε όλα τα ζητήματα κατά σειρά» προκειμένου να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Εν τω μεταξύ, σε διάψευση δημοσιευμάτων που ήθελαν τον κ. Ρεν να δηλώνει πως ο ρυθμός της δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα μπορεί να αποκλιμακωθεί και να μην ληφθούν νέα μέτρα προχώρησε μέσω Twitter ο εκπρόσωπος του επιτρόπου, Σάιμον ο' Κόνορ,

Ο κ. Ο’ Κόνορ σημειώνει πως τα εν λόγω δημοσιεύματα «εμφανίζονται παντελώς κατασκευασμένα», αποσαφηνίζοντας ότι ο Όλι Ρεν δεν έκανε κανένα σχόλιο αναφορικά με τη δημοσιονομική πολιτική της Ελλάδα ενώ βρισκόταν στην Ουάσινγκτον.


Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ