Τσίπρας: Το ΤΑΙΠΕΔ είναι ένας μηχανισμός εκποίησης δημόσιας περιουσίας

Με τους φορείς προστασίας της περιοχής Ίσσου (περιοχή Natura που έχει παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ) συναντήθηκε την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως «το μεγαλύτερο μνημονιακό έγκλημα είναι η εκποίηση του δημόσιου πλούτου και της φυσικής ομορφιάς της χώρας σε επιχειρηματίες, οι οποίοι έναντι πινακίου φακής θα έρθουν να αγοράσουν περιοχές, και μάλιστα χαρακτηρισμένες ως ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, για να χτίσουν ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις από τις οποίες θα μπορούν να έχουν κέρδη, καταστρέφοντας, όμως, το περιβάλλον».

Εξαπολύοντας μάλιστα νέα επίθεση προς το ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «δεν είναι Ταμείο, δεν αξιοποιεί» αλλά είναι ένας «μηχανισμός εκποίησης της δημόσιας περιουσίας.

»Με πράξεις παράνομες και αντισυνταγματικές ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία. Μάλιστα, περιοχές χαρακτηρισμένες ως Natura εντάσσονται στο Ταμείο και αν δεν τους σταματήσουμε επίκειται να προχωρήσουν και σε διαδικασίες πώλησης των ‘φιλέτων’ γης που αποτελούν παγκόσμια οικολογική κληρονομιά», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη απομάκρυνση του Στέλιου Σταυρίδη από την προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ, αναφέροντας πως οι λόγοι παραίτησης του κ. Σταυρίδη συνιστούν πταίσμα σε σχέση με «αυτά που επίκεινται το επόμενο διάστημα από το ΤΑΙΠΕΔ».
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος, Newsdesk ΣΚΑΪ