Κλείσιμο

Λέτα: Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει, σύμβολο της αλλαγής η Ελλάδα

Μηνύματα υποστήριξης αλλά και ανάγκης για αλλαγή στην Ευρώπη κομίζει στην Αθήνα ο ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, ο οποίος την Κυριακή ξεκινά διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα και την Δευτέρα θα συναντηθεί με τον έλληνα ομόλογό του, Αντώνη Σαμαρά.

«[Το] κύριο θέμα στη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά θα είναι το μέλλον της Ευρώπης, της Γηραιάς Ηπείρου, που πρέπει να γίνει διαφορετική από τη σημερινή, ώστε οι πολίτες να πάψουν να την εκλαμβάνουν ως μητριά και τιμωρό, να την δουν ως πηγή ελπίδας και ένα σύνολο που προσφέρει θετικές ευκαιρίες», σημείωσε ο κ. Λέτα σε συνέντευξή την οποία παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Έρχομαι στην Αθήνα για να ενθαρρύνω την ελληνική κοινή γνώμη και για να πω ότι υπάρχει μια Ευρώπη που θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, ώστε να βοηθήσει και τον εαυτό της», συμπλήρωσε ο κ. Λέτα.

Νωρίτερα, σε μήνυμα που απέστειλε μέσω Twitter, ο κ. Λέτα υπογράμμισε πως έρχεται στην Ελλάδα για να πει στους Έλληνες ότι θέλουμε μια διαφορετική Ευρώπη, με την «εργασία», «τον πολιτισμό» και την «ελπίδα» ως «λέξεις – κλειδιά».

Παράλληλα, ο κ. Λέτα τόνισε πως «η Αθήνα είναι σύμβολο ότι η ΕΕ πρέπει να αλλάξει».

Ειδικότερα για το «μέτωπο» της εργασίας, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Λέτα στάθηκε στο πρόβλημα της νεανικής ανεργίας, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για τη «μάστιγα όλης της ηπείρου μας» και συμπληρώνοντα πως «επείγει να δοθούν απαντήσεις, πρέπει να γίνουν η κοινή μας σημαία, διότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να καταστραφεί η ελπίδα».

Τέλος, αναφερόμενος στον αγωγό φυσικού αερίου TAP (Trans Adriatic Pipeline), που θα διέρχεται και από την Ελλάδα και θα καταλήγει στην Ιταλία, o κ. Λέτα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι την 11η Αυγούστου θα μεταβεί στο Μπακού, στο Αζερμπαϊτζάν, προκειμένου να έχει συνομιλίες σχετικά με «το σημαντικότατο αυτό σχέδιο, στο οποίο η Ελλάδα και η Ιταλία έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

»Είναι ένα έργο που θα επιτρέψει στις δύο χώρες να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο ενεργειακό μέλλον» τόνισε ο ιταλός ηγέτης.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ