Τσίπρας: Ριζική ανατροπή και αλλαγή με το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία

Για ριζική ανατροπή, ριζική στροφή, και ριζική αλλαγή, που θα αλλάξει όλα τα δεδομένα σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη νέα Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

«Δεν μιλάμε και ούτε έχουμε την πολυτέλεια στις σημερινές συνθήκες να μιλάμε για κάποια εναλλαγή στην εξουσία, για κάποια αλλαγή, έστω σημαντική, κυβέρνησης και πολιτικής» τόνισε.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην κυβέρνηση, αναφέροντας ότι τις τελευταίες μέρες αποδείχτηκε ο πολιτικός και εθνικός μιθριδατισμός της.

«Έχουμε μια κυβέρνηση που όσο πιο αδύναμη και πιο εύθραυστη είναι, τόσο πιο επικίνδυνη γίνεται(...) Το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πριν λίγες μέρες στη Βουλή αποτέλεσε όχι απλώς ένα βήμα, αλλά ένα άλμα στον κατήφορο της καταστροφής» σημείωσε.

Όσον αφορά την επίσκεψη Σόιμπλε στην Αθήνα, ο κ. Τσίπρας υπεστήριξε ότι απέδειξε πόσο το μπλοκ του μνημονίου έχει προσχωρήσει σε μια λογική η οποία θεωρεί εθνικά επικίνδυνη την ιδέα και της παραμικρής έστω αντίστασης στις έξωθεν υποδείξεις.

«Δεν είναι δυνατό να χρησιμοποιούν την κυβέρνηση των προθύμων στην Ελλάδα ως προεκλογικό όπλο στη Γερμανία, ούτε είναι δυνατό να παραβιάζουν κάθε ίχνος σεβασμού στην εθνική κυριαρχία και την εθνική αξιοπρέπεια της Ελλάδας και να μη βρίσκεται ούτε ένας υφυπουργός να τους βάλει στη θέση τους» σημείωσε.

Για το Κυπριακό

Εξάλλου, με αφορμή τα 39 χρόνια που συμπληρώνονται από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι σήμερα «η Κυπριακή Δημοκρατία, δέχεται τις συνέπειες μιας άλλου τύπου εισβολής. Αυτής της τρόικα και του ΔΝΤ.»

«Με ανοιχτά ακόμα τα τραύματα της Τουρκικής εισβολής και της κατοχής, έχει να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της σύγχρονης ιστορίας της (...)Ευθύνες γι’ αυτή την κατάσταση έχει και η ελληνική κυβέρνηση, η οποία με τη στάση της συνέπραξε σε αυτές τις επιλογές» παρατήρησε ο κ. Τσίπρας.

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ