Οι αντιδράσεις των κομμάτων για την κινητικότητα

Τη δημοκρατική ανατροπή της κυβέρνησης ζητεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την απόφαση για μετάταξη των Δημοτικών Αστυνομικών στην ΕΛΑΣ.

«Η θλιβερή μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, συνεχίζει να δημιουργεί "μαύρες τρύπες" όχι μόνο στην ΕΡΤ, αλλά και στους ορίζοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. "Μαύρη τρύπα" στους προϋπολογισμούς, "μαύρη τρύπα" στις δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες και παροχές και όπως πληροφορούμαστε μια οριστική νέα "μαύρη τρύπα" στη Δημοτική Αστυνομία. Έτσι χωρίς πρόγραμμα, χωρίς συζήτηση με κανέναν, πανικόβλητη στα νούμερα που ζητούν οι ανεκδιήγητοι δανειστές των αποτυχημένων μνημονίων, κατά δική τους ομολογία» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Η κυβέρνηση ρίχνει και ξαναρίχνει τον κλήρο, να δούμε ποιος θα φαγωθεί αυτή τη φορά» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τομεάρχης Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη, με αφορμή τις νέες εξελίξεις σχετικά με τη μετάταξη των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας.

«Μετά το ξαφνικό μαύρο στη δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία, την περιφρόνηση των δικαστικών αποφάσεων του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, ακολουθεί τώρα ο ξαφνικός θάνατος για χιλιάδες υπαλλήλους, αυτή τη φορά από ότι φαίνεται δημοτικούς. Πρόκειται για πλήρη εγκατάλειψη του μέχρι πρότινος προτύπου της σύγχρονης Ελληνικής Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και ραγδαία διολίσθηση από τη συγκυβέρνηση στον φασισμό», προσθέτει η κ. Χρυσοβελώνη.

«Η τρόικα επιμένει δογματικά στην εφαρμογή των λανθασμένων στοιχείων του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ με αφορμή τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Τονίζει, δε, ότι «Η αποδοχή από την κυβέρνηση ενός διαρκούς συμβιβασμού που δεν θέτει επί τάπητος το ζήτημα των τροποποιήσεων και αλλαγών στην οικονομική πολιτική, είναι μια πολιτική επιλογή που δεν θα δώσει διέξοδο». Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ «Μόνο με σημαντικές τροποποιήσεις, όπως η μείωση των άδικων φορολογικών επιβαρύνσεων, η μείωση των οικογενειακών βαρών από τραπεζικά δάνεια, η ουσιαστική χρηματοδοτική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η άμεση ενεργοποίηση δημόσιων αναπτυξιακών παρεμβάσεων, θα καταστεί δυνατή η αναζωογόνηση της πραγματικής οικονομίας και η βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών».

Η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωσή της στηρίζει τα αιτήματα του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας. «Όχι στην κινητικότητα, την διαθεσιμότητα και τις απολύσεις. Να πάψει η χώρα να είναι προτεκτοράτο των ξένων τοκογλύφων» σημειώνει η ανακοίνωση.

«Οι απολύσεις – με ή χωρίς διαθεσιμότητα – χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων θα οδηγήσουν στη διάλυση ή υποβάθμιση υπηρεσιών και δομών σε υγεία, πρόνοια, παιδεία, δήμους κ.α. που συνδέονται με την ικανοποίηση λαϊκών αναγκών» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ. Όπως σημειώνει, οι προωθούμενες απολύσεις και οι μετατάξεις στην τοπική διοίκηση «είναι το αποτέλεσμα μιας πορείας αντιδραστικών αλλαγών που υλοποιήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια από τις κυβερνήσεις, με ευθύνη και των δημοτικών αρχών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει το ΚΚΕ.

Ο λαός, προσθέτει, «χρειάζεται να αντιπαλέψει τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις και να μην πέσει στην παγίδα του ψεύτικου και επικίνδυνου διαχωρισμού σε «δημόσιους-ιδιωτικούς», «εργαζόμενους- άνεργους». Σα μια γροθιά να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ για να ανοίξει ο δρόμος για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση».
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ