Κλείσιμο

Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ: Η κινητικότητα δεν είναι δεξαμενή απολύσεων από το Δημόσιο

Η κινητικότητα δεν αποτελεί δεξαμενή απολύσεων, αλλά είναι η καλύτερη μέθοδος διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, όπως δήλωσε ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στα ευρύτερα σχέδια συρρίκνωσης του Δημοσίου, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως αυτός ο στόχος δεν θα επιτευχθεί μέσω των αποχωρήσεων, αντίθετα, η μείωση θα επιτευχθεί πρωτίστως από την αναλογία συνταξιοδοτήσεων και ορίου νέου προσλήψεων.

Ειδικότερα για το ζήτημα των 4.000 αποχωρήσεων από το Δημόσιο έως το τέλος του 2013, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους συμβασιούχους που έχουν παραμείνει στις θέσεις τους, πετυχαίνοντας de facto μονιμοποίηση, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «κάνοντας κατάχρηση του θεσμού της προσωρινής προστασίας», μέσω προσωρινών διαταγών.

Προανήγγειλε πως θα υπάρξει ρύθμιση «που θα επαναφέρει την προσωρινή προστασία στη λογική ότι είναι προσωρινή και όχι μόνιμη», κάτι που σημαίνει, όπως ανέφερε, πως θα επιταχυνθεί η εκδίκαση των υποθέσεων αυτών.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μεγάλο πρόβλημα κατανομής του προσωπικού στο Δημόσιο.

Τέλος, αναφερόμενος σε ορισμένες κακές πρακτικές στο Δημόσιο, ο νέος υπουργός διεμήνυσε ακόμη πως «απλά πράγματα όπως η τήρηση του ωραρίου θα αρχίσουν να ελέγχονται».

Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει στις 11 το πρωί της Τετάρτης νέα συνάντηση με την τρόικα.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιδιώκει παράταση έως τον Σεπτέμβριο για την ένταξη 12.500 δημοσίων υπαλλήλων σε καθεστώς κινητικότητας.
Πηγή: skai.gr