Κλείσιμο

Oι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τον επικείμενο ανασχηματισμό

Η νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με την αλά καρτ στήριξη της ΔΗΜΑΡ, έρχεται να επιβεβαιώσει την παταγώδη αποτυχία του success story του μνημονίου και τα σχέδια για λήψη νέων μνημονιακών μέτρων αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

"Από τις ιστορίες για αγρίους περί επενδύσεων και ανάπτυξης, οι μνημονιακές δυνάμεις πέρασαν στην προσπάθεια διάλυσης της δημόσιας τηλεόρασης, για να επεκταθούν, στη συνέχεια, σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς. Από τις διαβεβαιώσεις για ανάκαμψη, θα προχωρήσουν σε νέους φόρους και μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις για να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό και να διορθωθεί η αστοχία των προηγούμενων μέτρων. Δεν υπάρχει καμία αυταπάτη ότι το νέο υπουργικό συμβούλιο και η νέα προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης θα κινούνται σε μια ακόμα πιο αυταρχική λογική υλοποίησης του μνημονιακού προγράμματος και συρρίκνωσης της δημοκρατίας, κλείνοντας τα μάτια μπροστά στις δραματικές επιπτώσεις που έχουν αυτά για την οικονομία και την κοινωνία" προσθέτει..

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, τα ψέματα και οι εκβιασμοί έχουν τελειώσει. Ο ελληνικός λαός θα υπερασπιστεί τη δημοκρατία και τα δικαιώματά του και θα κάνει κουρελόχαρτο την επικείμενη προγραμματική συμφωνία της νέας κυβέρνησης.

«Ο παλιός πολιτικός κόσμος του γνωστού δικομματικού παιχνιδιού, που με την πολιτική του οδήγησε την πατρίδα στον γκρεμό και άνοιξε τον δρόμο στην τρόικα, συμμαχεί για να ολοκληρώσει το καταστροφικό του έργο εφαρμόζοντας πιστά την αποτυχημένη μνημονιακή πολιτική που προβλέπει μειώσεις μισθών και συντάξεων, απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας», τονίζει από την πλευρά του ο Νότης Μαριάς από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. 


Από την πλευρά του το ΚΚΕ αναφέρει τα εξής: «νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα θα πάρει και παλιά θα υλοποιήσει, η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, με την ανοχή της ΔΗΜΑΡ. Γι αυτό τα κόμματά της ανανεώνουν την προγραμματική τους συμφωνία, προχωρούν σε ανασχηματισμό με βασικό στόχο να διαχειριστούν την κρίση προς όφελος του κεφαλαίου. Με νέα αποφασιστικότητα συνεχίζουν, όπως λέει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του, για να προχωρήσουν οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις και να φέρουν πιο κοντά την καπιταλιστική ανάκαμψη».

«Καμία αναμονή, καμιά περίοδο χάριτος στη συγκυβέρνηση. Συμπόρευση με το ΚΚΕ, ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας για έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

"Η ΝΔ δίνει τα κλειδιά της χώρας στο αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ, στο κόμμα του 3%, που κατέκλεψε την Ελλάδα για 3 δεκαετίες. Πολύ σύντομα η άθλια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ θα καταρρεύσει υπό το βάρος του Βενιζέλου και λόγω της απόλυτης υποταγής Σαμαρά στους διεθνείς τοκογλύφους" δηλώνει η Χρυσή Αυγή.


Πηγή: skai.gr