ΔΗΜΑΡ: Απειλή για κυβερνητική συνοχή ο παραμερισμός των εταίρων, όπως με την ομιλία Σαμαρά

Ζήτημα «κυβερνητικής συνοχής» έθεσε την Κυριακή η Δημοκρατική Αριστερά, απαντώντας σε σκληρούς τόνους στην «εμπρηστική ομιλία» του Αντώνη Σαμαρά στο Ναύπλιο, και καλώντας τον πρωθυπουργό να «αντιληφθεί ότι η κυβέρνηση είναι τρικομματική».

Όπως επισημαίνει η Αγίου Κωνσταντίνου, «το θέμα των τριβών έχει σχέση όχι μόνο με το ζήτημα της ΕΡΤ, αλλά και με συνολικότερα ζητήματα τα οποία έχουν αναδειχθεί», υπογραμμίζοντας πως «αν στην πράξη και στο λόγο – όπως με τη σημερινή εμπρηστική ομιλία του κ. Σαμαρά – παραμερίζονται οι κυβερνητικοί εταίροι, τότε η κυβερνητική συνοχή απειλείται».

Ειδικότερα για το θέμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, η ΔΗΜΑΡ εμφανίζεται ιδιαίτερα επικριτική απέναντι στους «απαράδεκτους» χειρισμούς του πρωθυπουργού, τονίζοντας πως από την πλευρά της αντιλαμβάνεται «το ζήτημα αυτό ως ζήτημα δημοκρατίας και ότι είμαστε αντίπαλοι στη λύση που επέλεξε, η οποία δεν συνιστά μεταρρύθμιση αλλά προσβολή αυτής της έννοιας αφού τη συνδέει με τον αυταρχισμό».

Παράλληλα, η Δημοκρατική Αριστερά σημειώνει πως «μόνη λύση είναι να ανακληθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, να επαναλειτουργήσει άμεσα η ΕΡΤ με κανονικό πρόγραμμα και να προωθηθεί με την ΕΡΤ ανοιχτή η αναγκαία αναδιοργάνωση, ο εξορθολογισμός και η θεσμική αναμόρφωση».

Τέλος, στρέφοντας το βλέμμα της στο ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει πως «η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές», προσθέτοντας με νόημα πως «όποιος επιχειρήσει να την οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, αυτός θα έχει και την απόλυτη ευθύνη αυτής της επιλογής».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ