Δεκτά από Στουρνάρα και τα δύο άρθρα τροπολογίας ΠΑΣΟΚ

Δεκτά έκανε, τελικά, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, τα δύο άρθρα της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ για την ανάσχεση της ανεργίας.

Τα εν λόγω άρθρα αφορούν τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών για τις επιχειρήσεις που διατηρούν τις υφισταμένες θέσεις εργασίας και την προσωρινή πρόσληψη προσωπικού στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, βάσει προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.

Παράλληλα, ο κ. Στουρναρας αποδέχθηκε τροπολογία του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για την τακτοποίηση μισθολογικής εκκρεμότητας των επιτυχόντων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του έτους 2010.

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για Ειδικό Τέλος Ακινήτων

Νωρίτερα, ο κ. Στουρνάρας κατέθεσε ρύθμιση που 
προβλέπει Ευνοϊκές ρυθμίσεις για την πληρωμή του ειδικού τέλους ακίνητων για όσους βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από αυτήν, είτε με την αύξηση του αριθμού των δόσεων, είτε με τη μείωση του μεγέθους τους, ή ακόμα και με την πλήρη απαλλαγή αυτής της κατηγορίας πολιτών από το ΕΤΑ.

Η τροπολογία αφορά ακίνητα που αποτελούν την κύρια και ιδιοκατοικούμενη κατοικία.

Η τελική απόφαση θα εξειδικευθεί το αμέσως προσεχές διάστημα έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να ανταποκριθούν στην καταβολή των δόσεων, δίχως να τίθεται σε κίνδυνο η διαβίωση τους, όπως δήλωσε ο κ. Στουρνάρας.


Βρούτσης: Η ρύθμιση για ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι και η τελευταία

Απο τη πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης αναφερόμενος στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ασφαλιστικά Ταμεία και εφορίες, σημείωσε ότι η εν λόγω ρύθμιση θα «είναι η τελευταία που θα δει η χώρα».

Αντιπαράθεση Στουρνάρα-Λαφαζάνη

Εν τω μεταξύ, κατά τη συζήτηση της Ολομέλειας για του πολυνομοσχέδιο, έλαβε χώρα αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Στουρνάρα και του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το πολυνομοσχέδιο, ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως η εναλλακτική λύση θα ήταν η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, η οποία θα ήταν «καταστροφική».

«Προς μεγάλη απογοήτευση κάποιων, το νομοσχέδιο δεν έχει νέα μέτρα, τα οποία είχαν κάποιοι προαναγγείλει με τυμπανοκρουσίες» συνέχισε ο υπουργός Οικονομικών.

Απαντώντας στον κ. Στουρνάρα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών ότι δεν γνωρίζει όχι μόνον «σε ποια χώρα ζει» αλλά και σε «ποιον πλανήτη» και ότι παρέθεσε για μία ακόμη φορά εκθέσεις ιδεών.

Συνεχίζοντας, ο κ. Λαφαζανης επεσήμανε πως το μέγα θέμα του πολυνομοσχεδίου είναι η «τρομοκρατία» που προκαλείται στο Δημόσιο καθώς ξεκινά «πογκρόμ» αυθαίρετων απολύσεων.
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος, Newsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ