Στουρνάρας: Σημαντική πρόοδος, πολλά ανοιχτά ζητήματα

Για σημαντική πρόοδο σε όλα τα επίπεδα των διαπραγματεύσεων, έκανε λόγο ο Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενους του Μεγάρου Μαξίμου, όπου έγινε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τους επικεφαλής της τρόικας.

Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε, ωστόσο, πως υπάρχουν ακόμα πολλά ανοιχτά ζητήματα στις συνομιλίες με τους δανειστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επόμενη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα.

«Αγκάθι» στη συνομιλία των δύο πλευρών φαίνεται να παραμένει η κινητικότητα στο Δημόσιο, με τους εκπροσώπους της τρόικας να ζητούν συγκεκριμένο αριθμό απολύσεων.

Τηλεφωνική επικοινωνία, είχε ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ  προκειμένου να τους ενημερώσει για το περιεχόμενο της συζήτησης που είχε με τους επικεφαλής της τρόικας.

Σφοδρότατη επίθεση στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε στο μεταξύ μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, δηλώνοντας ότι θεωρείται «ο εκτελωνιστής των αιτημάτων της τρόικας προς την κυβέρνηση» και «ο πλέον τροικανός της κυβέρνησης που είναι και ο βασικός διαπραγματευτής με τους δανειστές.»
Πηγή: skai.gr