Μανιτάκης: Σε αργία οι ΔΥ που έχουν παραπεμφθεί αμετάκλητα για κακούργημα

Δεν είναι δυνατό να παραμένουν σε υπηρεσία δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν παραπεμφθεί αμετάκλητα για κακουργηματικές πράξεις, όπως δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση.

Όπως ανέφερε ο κ. Μανιτάκης, τα μέτρα που ελήφθησαν για απομάκρυνση όσων δημόσιων υπαλλήλων «αμαυρώνουν» την εικόνα της δημόσιας διοίκησης, αποσκοπούν στην προστασία του κύρους των έντιμων και ικανών υπαλλήλων.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η νομοθεσία προβλέπει αργία για όποιον παραπέμπεται με αμετάκλητη απόφαση για κακούργημα.

Από την πλευρά του, ο κ. Βούτσης ζήτησε «αλλαγή της νομοθετικής διάταξης, με βάση την οποία η καταγγελία για παράβαση καθήκοντος οδηγεί σε αυτοδίκαιη αργία και στον προθάλαμο πιθανότατης απόλυσης».

Παρά ταύτα, ο κ. Μανιτάκης παρατήρησε πως έχει δημιουργηθεί μία κατάσταση ανοχής και ατιμωρησίας στον Δημόσιο τομέα, τονίζοντας ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα προκειμένου να καταστεί φανερό ότι αυτοί που παραβαίνουν το νόμο και έχουν παραπεμφθεί με αμετάκλητη απόφαση για να δικαστούν, θα μπορούσαν να απομακρυνθούν προσωρινά από την υπηρεσία τους έως ότου να δικαστούν.

«Αν δεν πάρουμε μέτρα να αποκατασταθεί η συναίσθηση της πειθαρχικής ευθύνης, αν δεν δείξει η δημόσια διοίκηση ότι αξίζει της τιμής των πολιτών, δεν μπορεί να υπερηφανευόμαστε. Και δεν το κάνουμε, όταν πάση θυσία ανεχόμαστε την ατιμωρησία και με το να μην στιγματίζονται εγκληματικές πράξεις», κατέληξε ο υπουργός.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ