Κλείσιμο

Αναστασιάδης: Θα λάβουμε εντολή να για να απαλλαγεί η Κύπρος από ΑΚΕΛ

Την πεποίθησή του ότι το «αίτημα» των πολιτών για «απαλλαγή του τόπου από τη διακυβέρνηση της ηγεσίας του ΑΚΕΛ» θα μετατραπεί σε «ξεκάθαρη εντολή» στον δεύτερο γύρο των κυπριακών προεδρικών εκλογών την επόμενη Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου, εξέφρασε ο νικητής του πρώτου γύρου, Νίκος Αναστασιάδης.

Στις κάλπες της προσεχούς εβδομάδας ο κ. Αναστασιάδης, πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Σταύρο Μαλά, υποψήφιο που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ.

Στη σημερινή εκλογική αναμέτρηση, ο κ. Αναστασιάδης αναδείχθηκε μακράν πρώτος, συγκεντρώνοντας ποσοστό της τάξης του 45,46%, αποτυγχάνοντας ωστόσο να πετύχει το όριο του 50%, που θα του έδινε την προεδρία από τον πρώτο γύρο. Ο κ. Μαλάς κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 26,91%, ενώ τρίτος, και συνεπώς εκτός δεύτερου γύρου, βρέθηκε ο Γιώργος Λιλλήκας του ΕΔΕΚ (24,93%).

Λόγω του μεγάλου ποσοστού που έλαβε ο κ. Λιλλήκας, η στάση που θα τηρήσει απέναντι στους δύο εναπομείναντες «μονομάχους» θα είναι κρίσιμη για την έκβαση του δεύτερου γύρου.

Ερωτηθείς αν θα απευθυνθεί τον Γιώργο Λιλλήκα, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε πως θα απευθυνθεί στις πολιτικές ηγεσίες «έτσι ώστε να διευρύνουμε ακόμα περισσότερο τη λαϊκή εντολή για αλλαγή και απαλλαγή από μια ηγεσία που μας οδήγησε στα συσσίτια», απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα προς όλους τους «πολίτες που σήμερα έκαναν άλλη επιλογή αλλά και στους συμπολίτες μας που επέλεξαν την αποχή.

»Η υπόθεση της αλλαγής είναι υπόθεση όλων μας», κατέληξε ο κ. Αναστασιάδης.

Ο κ. Λιλλήκας δεν έχει ακόμα ταχθεί υπέρ του ενός ή του άλλου υποψήφιου.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ