Τσίπρας: Κυβέρνηση που αμφισβητεί το μνημονιακό μονόδρομο μπορεί να κερδίσει

Την πεποίθηση πως «μια κυβέρνηση που θα αμφισβητήσει το μονόδρομο του μνημονίου, μπορεί να νικήσει» εξέφρασε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Ο αρχηγός της αξιωματικός αντιπολίτευσης ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για το πρόσφατο ταξίδι του στο Βερολίνο και τη Λατινική Αμερική και, όπως είπε, του εξήγησε πως στόχος των επαφών του είναι, μεταξύ άλλων, η διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος.

Στρέφοντας το βλέμμα του στην επικείμενη πρόταση των Προέδρων για τον αριθμό των καλπών που θα στηθούν στη Βουλή για τη λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Τσίπρας επέκρινε τη φερόμενη γραμμή των κυβερνητικών εταίρων για τρεις κάλπες, σχολιάζοντας πως κατ΄ αυτόν τον τρόπο «καταστρατηγείται η αυτονομία της Βουλής, με μια διαδικασία που άρει τη μυστικότητα της ψήφου.

«Αυτό δεν έχει ξαναγίνει και προδίδει πανικό, αυτοενοχοποιείται ο κ. Βενιζέλος», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ταυτόχρονα, κ. Τσίπρας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την επιλογή της κυβέρνησης να νομοθετεί με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Υπενθυμίζεται πως, προσερχόμενος στο προεδρικό μέγαρο, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι κατά τις συνομιλίες του στη γερμανική πρωτεύουσα διαπίστωσε ότι υπήρχαν διαπραγματευτικές δυνατότητες που δεν αξιοποιήθηκαν, ενώ παράλληλα τόνισε πως η κοινή γνώμη στη Γερμανία είναι πλέον ευαισθητοποιημένη.

Νωρίτερα, υποδεχόμενος τον κ. Τσίπρα στο προεδρικό μέγαρο, ο κ. Παπουλιας τόνισε πως καθήκον όλων μας είναι η προστασία της δημοκρατίας, με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να τονίζει πως πρέπει να υψώσουμε ασπίδα προστασίας για τη δημοκρατία καθώς είναι επικίνδυνη η στρατηγική της έντασης.
Πηγή: skai.gr