Κλείσιμο

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση ποινικών ευθυνών για Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου

Τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών για τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιώργο Παπακωνσταντίνου περιλαμβάνει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναμενόταν, για τη σύσταση προκαταρκτικής, στην υπόθεση με τη λίστα Λαγκαρντ.

Για τον κ. Βενιζέλο ζητά να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για υπεξαγωγή έγγραφου απο υπάλληλο, απιστία στην υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος.

Για τον κ. Παπακωνσταντινου ζητά να διερευνηθεί επιπλέον το ενδεχόμενο πλαστογραφίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση του κάνει λόγο για πολιτικές ευθύνες, πέρα των άμεσα εμπλεκόμενων υπουργών και για τους διαδοχικούς πρωθυπουργούς συμπεριλαμβανόμενου του Αντώνη Σαμαρά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ειδική μνεία στον Γιώργο Παπανδρέου λέγοντας ότι επί πρωθυπουργίας του έφθασε η λίστα Λαγκαρντ στην Ελλάδα και κρατήθηκε κρυφή και αναξιοποίητη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «μοναδικός στόχος της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι η αναζήτηση της αλήθειας, η άρση του καθεστώτος της γενικευμένης φοροασυλίας που απολαμβάνει η εγχώρια ολιγαρχία του πλούτου, αλλά και η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στη δικαιοσύνη, στη δημοκρατία και τους θεσμούς της. Θα περιμέναμε τους ίδιους στόχους να υιοθετήσει και η κυβέρνηση Σαμαρά. Δυστυχώς, αντί αυτού, μέχρι σήμερα βλέπουμε μόνο πολιτικές σκοπιμότητες και διάθεση συγκάλυψης. Αναρωτιόμαστε τι είναι αυτό που εμποδίζει τον κ. Σαμαρά και την κυβέρνησή του να ζητήσει να διερευνηθούν και να διαλευκανθούν όλες οι πλευρές της υπόθεσης αυτής που ταλαιπωρεί τα τελευταία δυόμιση χρόνια τον ήδη εξουθενωμένο ελληνικό λαό».

Αναλυτικά η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ ΕΔΩ

Νωρίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε κατηγορήσει το ΣΥΡΙΖΑ για πολιτικό τυχοδιωκτισμό λέγοντας ότι θέλει να ρίξει την κυβέρνηση και να οδηγήσει τη χώρα στο χάος.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ τους βουλευτές Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Είχαν ταχθεί υπέρ της παραπομπής σε προανακριτική και του Ευάγγελου Βενιζέλου για τη λίστα Λαγκάρντ.

Στο μεταξύ, την Τρίτη ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος θα συναντηθεί με τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, με θέμα την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη σύσταση προανακριτικής για τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Για «κωλοτούμπα» του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε συγχωροχάρτι στον Παπανδρέου κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή

Το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση αναφέρει σε ανακοίνωση του το κόμμα.
Πηγή: skai.gr