Κλείσιμο

Ηγεσία ΤΑΙΠΕΔ: Το θέμα της Ελένης Παπακωνσταντίνου έχει λήξει

Λήξαν θεωρεί το ζήτημα συμμετοχής της Ελένης Παπακωνσταντίνου, εξαδέλφης του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) ο πρόεδρος του φορέα, Τάκης Αθανασόπουλος, στον απόηχο της επιστολής παραίτησης που απέστειλε η κ. Παπακωνσταντίνου στη διοίκηση του Ταμείου.

«Από τη στιγμή που η κυρία Παπακωνσταντίνου υπέβαλε την παραίτησή της, το θέμα είχε λήξει», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασόπουλος, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφου, σημειώνοντας ωστόσο τη «λύπη» του για την εν λόγω εξέλιξη, καθώς «η πλούσια επαγγελματική εμπειρία της [κ. Παπακωνσταντίνου] βοήθησε τις εργασίες του ΤΑΙΠΕΔ» κατά την ολιγόμηνη συνεργασία της με το Ταμείο.

Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ όσον αφορά την υποβληθείσα παραίτηση της κ. Παπακωνσταντίνου αναμένεται να ληφθεί στις 9 Ιανουαρίου.

Σημειώνεται πως η Ελένη Παπακωνσταντίνου είναι μία εκ των τριών συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών που έχει κληθεί από τις εισαγγελικές Αρχές, ως ύποπτη, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ.

Ανάμεσα στα αδικήματα για τα οποία καλούνται να παράσχουν εξηγήσεις τα συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου περιλαμβάνονται αυτά της ηθικής αυτουργίας σε νόθευση και υπεξαγωγή εγγράφου, της παράβασης καθήκοντος, αλλά και της φοροδιαφυγής σε βαθμό κακουργήματος και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην υπουργός αρνείται οιαδήποτε εμπλοκή στην διαπιστωμένη αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ, την οποία παρέλαβε από τις γαλλικές Αρχές κατά τη θητεία του στο ΥΠΟΙΚ, αντιτείνοντας πως διεξάγεται απόπειρα ενοχοποίησής του.
Πηγή: skai.gr