Σαμαράς: Ένας μαραθώνιος τελείωσε με επιτυχία

«Ένας μαραθώνιος τελείωσε με επιτυχία, και τώρα ξεκινάει ένας άλλος», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξη Τύπου από τις Βρυξέλλες, μία ημέρα μετά την απόφαση του Eurogroup που δίνει το «πράσινο φώς» για την εκταμίευση της δόσης.

«Για την κυβέρνηση η επόμενη ημέρα έχει ξεκινήσει», προσθέτει ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χαλάρωση.

Προανήγγειλε
συνάντηση αργότερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες του ιδίου με τον υπουργό Ανάπτυξης και τον επίτροπο Αλμούνια, κατά την οποία θα συζητηθούν οι πόροι από το ΕΣΠΑ, οι αποκρατικοποιήσεις και οι επενδύσεις.

Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με τους εκπροσώπους των πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, με αντικείμενο την περαιτερω δραστηριοποίησή τους.

Αναφερόμενος στην εκταμίευση της δόσης
, ύψους 34,3 δισ. ευρώ, τη Δευτέρα, δήλωσε ότι θα επηρεάσει τη ζωή όλων, θα «φρενάρει» την ύφεση, θα φανούν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης, θα αλλάξει η ψυχολογία και θα δοθεί ελπίδα κυρίως στα νέα παιδία.

Επανέλαβε ότι οι οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες θα καλυφθούν στο μεγαλύτερο μέρος τους, τους επόμενους μήνες, και στο σύνολο τους το 2013.

Έκανε επίσης λόγο για ενιαίο μηχανισμό ελέγχου αρχικά των μεγαλύτερων τραπεζών των χωρών μελών και για ευρωπαϊκό μηχανισμό εγγύησης καταθέσεων για να αισθάνονται ασφαλείς οι καταθέτες.

Τέλος, αναφερόμενος στους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση, έστειλε σαφές μήνυμα υπογραμμίζοντας ότι «οι προνομιούχοι τρομοκρατούν, ωστόσο να είναι σίγουροι πως θα χάσουν τα προνόμιά τους».

Πηγή: skai.gr