Γερμανία: Εντός εβδομάδας και με θετικά μηνύματα η ψηφοφορία εκταμίευσης της δόσης

Με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος θα ψηφιστεί την Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου, απο την κάτω Βουλή της Γερμανίας (Μπούντεσταγκ) η εκταμίευση των χρημάτων διάσωσης προς την Ελλάδα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel. Σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Reuters, η ψηφοφορία για την εκταμίευση της δόσης θα γίνει την Παρασκευή.

Νωρίτερα, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν στην εκταμίευση συνολικά 43,7 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα. Τα πρώτα 34,4 δισ. θα έχουν δοθεί έως τις 13 Δεκεμβρίου, ενώ τα υπόλοιπα 9,3 δισεκατομμύρια θα εκταμιευθούν τμηματικά σε τρεις δόσεις.

«Χρειαζόμαστε κοινοβουλευτική έγκριση σε αρκετά κράτη μέλη, περιλαμβανομένης της Γερμανίας, και θα στείλουμε [το σχετικό] νομοσχέδιο στη Μπούντεσταγκ. Έχω ζητήσει [η ψηφοφορία] να γίνει αυτή την εβδομάδα, ωστόσο δεν μπορώ να πω ποιο θα είναι το ακριβές πρόγραμμα της Βουλής», σχολίασε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Παράλληλα, ο κ. Σόιμπλε σημείωσε πως έχει ζητήσει από τα μέλη της Μπούντεσταγκ να υπερψηφίσουν την εκταμίευση των κεφαλαίων διάσωσης προς την Ελλάδα, καθώς πρωτύτερα ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων αναφορικά με τη συμφωνία παροχής βοήθειας στην χώρα μας.

Οι βουλευτές του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να υποστηρίξουν την αποδέσμευση των χρημάτων για την Ελλάδα, ενώ υπέρ της εκταμίευσης έχουν ταχθεί οι και αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι.

Πέραν της Γερμανίας, ψηφοφορίες θα γίνουν σε Ολλανδία και Φινλανδία.
Πηγή: skai.gr