Διαδοχικές συναντήσεις Σαμαρά με Βενιζέλο και Κουβέλη (upd)

Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ΕΔΩ και ΕΔΩ

Διαδοχικές, κατ’ ιδίαν, συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη θα έχει εντός της ημέρας ο πρωθυπουργός ενόψει και του αυριανού κρίσιμου Eurogroup.

Ο κ. Σαμαράς συναντάται αυτή την ώρα με τον κ. Βενιζέλο και στις 8 με τον κ. Κουβέλη.

Νωρίτερα η κυβέρνηση εξέδωσε δυο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και εφτά αποφάσεις που περιλαμβάνουν εκκρεμότητες και προαπαιτούμενες δράσεις.

Η πρώτη πράξη νομοθετικού περιεχομένου περιλαμβάνει όλους τους κανόνες εποπτείας για τα υπουργεία, τις ΔΕΚΟ και τους δήμους που αποκλίνουν από τους στόχους τους.

Μεταξύ άλλων, προβλέπει την τοποθέτηση επιτρόπου από το υπουργείο Οικονομικών στα υπουργεία που επί δύο τρίμηνα δεν πετυχαίνουν τους οικονομικούς τους στόχους, την περικοπή μισθού ή ακόμα και την απόλυση διοικητών ΔΕΚΟ που αποκλίνουν από το στόχο τους, τη λήψη μέτρων αν δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις και την αυστηρή παρακολούθηση ανά μήνα των προϋπολογισμών των υπουργείων των ΔΕΚΟ, των δήμων και των φορέων.

Με την άλλη πράξη νομοθετικού περιεχομένου οι υπάλληλοι της Βουλής θα συνταξιοδοτούνται από την 1η Ιανουαρίου 2013 με τις τακτικές αποδοχές ενός υπαλλήλου που εργάζεται σε υπουργείο, ενώ επιβάλεται και έκτακτο τέλος 15% στις φαρμακοβιομηχανίες.
Πηγή: skai.gr