Γ. Στουρνάρας προς ΔΗΜΑΡ: Αποφασισμένη να καταθέσει τα μέτρα στη Βουλή η κυβέρνηση

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει και να καταθέσει άμεσα το πακέτο μέτρων στη Βουλή, παρά τις αντιδράσεις που καταγράφονται και από τους κυβερνητικούς εταίρους, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος προσωπικά στον Φώτη Κουβέλη και στα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που αντιδρούν όσον αφορά τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, ο κ. Στουρνάρας, τους κάλεσε να στηρίξουν το πακέτο των εργασιακών, ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει και να καταθέσει το πακέτο των μέτρων στη Βουλή τις επόμενες ημέρες.

Ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε τις πληροφορίες πως έχει ξεκινήσει με την τρόικα μια συζήτηση για να μην περιληφθούν τα εργασιακά στο πακέτο μέτρων που θα ψηφισθεί από τη Βουλή, αλλά σε επόμενο χρόνο.

Οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα θα συζητηθούν σε έκτακτη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ στις 5.30 το απόγευμα.

Στις 6.30 το απόγευμα ο κ. Στουρνάρας θα συναντηθεί με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία και θα ενημερώσει.

Προβληματισμό εκφράζουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, για τα άρθρο του νομοσχεδίου που αφορά την απόσυρση του δημοσίου από τις ΔΕΚΟ και τα λιμάνια. Ο Πάρις Κουκουλόπουλος δήλωσε πως η τροπολογία που ορίζει πως πριν από την κάθε αξιοποίηση θα υπάρχει ενημέρωση από τον ΤΑΙΠΕΔ είναι θετική εξέλιξη.

«Διαρκή διαδικασία» χαρακτήρισε τις διαβουλεύσεις με την τρόικα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ενημερώνοντας τη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.


Πηγή: skai.gr