Κλείσιμο

Κυβερνητικό SOS για την εκταμίευση της δόσης

Σήμα κινδύνου στην κοινή γνώμη, αλλά και σε εσωκομματικό επίπεδο, εκπέμπουν κυβερνητικά στελέχη όσον αφορά την κρισιμότητα των επόμενων ημερών για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, καθώς εξαντλείται η δυνατότητα να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες του κράτους.

Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας επανέλαβε ότι ο χρόνος τρέχει, και "αν θέλουμε να πάρουμε τη δόση πριν τελειώσουν τα διαθέσιμα του κράτους πρέπει να τρέξουμε πάρα πολύ γρήγορα".

Ο κ. Στουρνάρας συμπλήρωσε πως αν δεν πάρουμε τη δόση θα πεινάσουμε και πως σήμερα ζούμε επειδή είχαμε πάρει τις προηγούμενες δόσεις.

Με αντίπαλο το χρόνο εργάζεται η κυβέρνηση για την εκταμίευση της δόσης δήλωσε από την πλευρά του στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό η Ελλάδα να μην «εξοστρακιστεί» από την Ευρώπη τώρα που αυτή αλλάζει.

«Ο μεγάλος αντίπαλός μας είναι πλέον ο χρόνος. Ο πρωθυπουργός είπε και στις Βρυξέλλες ότι έχουμε μια καταληκτική ημερομηνία, τη 16η Νοεμβρίου (οπότε) τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας εξαντλούνται. Συνεπώς, μέχρι τότε πρέπει να έχουμε λύσει τα άλλα ζητήματα. Το Eurogroup είναι στις 12 Νοεμβρίου και οι προθεσμίες πιέζουν» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Πρώτα απ' όλα, αυτή
η δόση δεν είναι σαν τις άλλες. Είναι κρίσιμα χρήματα, γιατί είναι σε μια πολύ καθοριστική φάση του ελληνικού προγράμματος. Είναι - αυτή τη φορά - τα χρήματα που θα πάρουμε πολύ περισσότερα από αυτά που θυσιάζουμε. Η Ελλάδα πρέπει να μείνει μέσα στο παιχνίδι, τώρα που η Ευρώπη αλλάζει. Σκεφτείτε, τώρα που παίρνονται αυτές οι αποφάσεις, η Ελλάδα να είχε εξοστρακιστεί, όπως, ίσως, να επιθυμούσαν ορισμένοι. Είναι μια οδυνηρή προσπάθεια, είναι μια μεγάλη εθνική προσπάθεια, αλλά, επίσης, υπηρετούμε μια αδήριτη εθνική ανάγκη», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Πηγή: skai.gr